PK-Academy

De PK-Academy

De PK-Academy is een maandelijkse training op de donderdagavond met een vast groepje leden van Paul Keres. De trainingen vinden plaats op donderdagavond in plaats van de interne competitie van 20:00 tot 22:30 uur. De PK-Academy is 6 avonden per seizoen en loopt van oktober 2023 t/m maart 2024.

Voor wie?

De PK-Academy is bedoeld voor leden van Paul Keres met een rating tot 1800 die beter willen schaken in lange partijen, het liefst zoveel mogelijk gespeeld in onze interne competitie. Van deelnemers van de PK-Academy verwachten we een hoge opkomst (bij voorkeur alle avonden!) en een actieve bijdrage aan de avonden.

Wat staat er op het programma?

Het programma is grotendeels afhankelijk van de verschillende trainers en de wensen van de deelnemers. Het maken van huiswerk en het analyseren van eigen gespeelde partijen zal een hoofdmoot vormen. Daarnaast kan gedacht worden aan thema’s uit de stappenmethode, openingen, thema’s uit het middenspel, eindspelen, enz.

Door wie?

De trainingen worden afwisselend verzorgd door onze ervaren trainers Tom de Jong of John Cornelisse. Daarnaast zullen zeker ook GM Hugo ten Hertog en IM Niels Ondersteijn een avond verzorgen!

Kosten?

Deelname aan de PK-Academy kost niets. Hooguit de aanschaf van een paar boekjes van de stappenmethode. In ruil voor deelname aan de PK-Academy vragen we aanwezigheid bij de trainingen en actieve voorbereiding (bijv door partij-analyse).

Wat is de planning?

De kick-off van de PK-Academy vindt plaats op donderdag 30 oktober. De overige avonden – één keer per maand – worden nog gepland. Dit zal in overleg met de deelnemers gebeuren.

Avond Datum Onderwerp Trainer
1 26 oktober 2023 Kick-Off Academy John Cornelisse
2 30 november 2023 Paardenkracht! Niels Ondersteijn
3 14 december 2023 Toreneindspel John Cornelisse
4 25 januari 2024 Loperpaar Hugo ten Hertog
5 februari 2024, te plannen Dame-eindspel Tom de Jong
6 maart 2024, te plannen De Koning John Cornelisse

 

Interesse of aanmelden?

Wil je zeker meedoen of wil je meer weten? Laat het weten aan Niels per email (voorzitter[at]paulkeres[punt]nl) of per telefoon (06-11358818).

Impressie eerdere seizoenen

Klik hier voor een voorbeeldles van vorig seizoen