Algemene Informatie

Informatie over Paul Keres

Schaakvereniging Paul Keres is een Utrechtse schaakclub met ongeveer 100 leden. Van oorsprong een studentenvereniging, tegenwoordig een gezellige en sterke club met leden van diverse leeftijd en speelsterkte.

PK1 2016-2017

Tijdens de Coronacrisis speelden we vooral online, maar we hebben goede hoop dat we nu weer fysiek kunnen spelen. Onze clubavond is op donderdag in de Noteboom (Notebomenlaan 400) (klik hier voor de route). Als je mee wilt spelen, meld je dan vóór 19:30 aan de zaal of, eveneens uiterlijk 19:30 uur, via de aanmeldpagina.

Hoofdmoot van de club is de interne competitie: één partij per avond tegen een ongeveer gelijkwaardige tegenstander. Hier vind je de indelingsregels. Natuurlijk gebeurt er ook geregeld iets anders, zoals ons snelschaakkampioenschap, de omnisimultaan en het Fischer Random. Fameus is natuurlijk het Kees Vreeken Knock Out. De goede lezer ziet dat deze toernooien steeds door dezelfde speler gewonnen zijn: we hebben dan ook een heuse grootmeester onder ons! Verder variëren de ratings van de spelers van ongeveer 2400 tot 1400: klik hier voor de details.

Ook tijdens Corona werd er (aangepast) geschaakt.

Naast de interne kennen we ook de externe competitie: spelen in teams tegen andere verenigingen. Ons eerste zit al tijden tegen de Meesterklasse aan, maar helaas ging de beslissingswedstrijd net mis. Wel wisten PK2 en PK4 te promoveren. Komend seizoen spelen PK1 en PK2 in de 1e klasse KNSB, PK3 en PK4 in de 3e klasse en PK5 in de 4e klasse. Daarnaast speelt er een team in de regionale hoofdklasse.

De teams worden zoveel mogelijk naar sterkte ingedeeld: de plaatsingsregels staan hier. Verder spelen we altijd mee in de KNSB-beker, de SGS-beker en bij het snelschaken voor clubteams. In het seizoen 2013-2014 wisten we de KNSB-beker zelfs te winnen!

Bij het Knock Out-toernooi

 

Buiten Utrecht zijn wij vooral bekend om het Open Kampioenschap van Utrecht, een sterk weekendtoernooi waar dit jaar zo’n 200 spelers aan deelnamen (kijk maar eens hier). Ook organiseren we elk jaar een rapidtoernooi ter nagedachtenis aan ons erelid Hans Sandbrink. Last but not least draaien we mee in de organisatie van de Zomer Avond Kompetitie, een ontspannen toernooi in de zomer waaraan iedereen mee kan doen.

Ook alternatief: het NK schaakvoetbal in Utrecht.

De contributie van SV Paul Keres is bescheiden. 100 euro per jaar voor een volledig lidmaatschap, als je al elders extern speelt is dat 55 euro. Voor nieuwe leden gaat er nog eens 10 euro vanaf, terwijl studenten de eerste 2 jaar ook nog 20% korting krijgen. Ook doet Paul Keres mee aan de U-pas-korting.

In onderstaande tabel een overzicht met eventuele kortingen:

 1e jaar2e jaar3e jaar en volgende
normaal hoofdlid90 euro100 euro100 euro
dubbellid45 euro55 euro55 euro
met studentenkorting hoofdlid70 euro80 euro100 euro
studenten-dubbellid34 euro44 euro55 euro

Hierboven las je van alles over ons, maar een persoonlijke kennismaking is natuurlijk beter. Neem contact op als je vragen hebt of kom gewoon een keer langs!