Algemene Informatie (oud)

Informatie over Paul Keres

Schaakvereniging Paul Keres is een Utrechtse schaakclub met ongeveer 100 leden. Van oorsprong een studentenvereniging, tegenwoordig een gezellige en sterke club met leden van diverse leeftijd en speelsterkte.

PK1 2016-2017

Hoe gaat een clubavond?

Onze clubavond is op donderdag in Tribes Utrecht Centraal Station (klik hier voor meer informatie, bereikbaarheid en de handigste looproute vanaf het station). Als je mee wilt spelen, meld je dan vóór 19:00 aan via de aanmeldpagina, de partijen starten om 19:45.

Hoofdmoot van de club is de interne competitie: één partij per avond tegen een ongeveer gelijkwaardige tegenstander. Hier vind je de indelingsregels. Natuurlijk gebeurt er ook geregeld iets anders, zoals ons snelschaakkampioenschap, de omnisimultaan en het Fischer Random. Fameus is natuurlijk het Kees Vreeken Knock Out. De goede lezer ziet dat deze toernooien steeds door dezelfde speler gewonnen zijn: we hebben dan ook een heuse grootmeester onder ons! Verder variëren de ratings van de spelers van ongeveer 2400 tot 1400: klik hier voor de details.

Ook tijdens Corona werd er (aangepast) geschaakt.

Externe competitie

Naast de interne kennen we ook de externe competitie: spelen in teams tegen andere verenigingen. Ondanks dat de beslissingswedstrijd in een eerder seizoen net mis ging, is ons eerste team vorig seizoen gepromoveerd naar de Meesterklasse van de KNSB. PK2 speelt komend seizoen opnieuw in de 1e klasse. Verder speelt PK 3 in de 3e klasse. PK4 en PK5 spelen dit seizoen in de 4e klasse. Verder spelen er nog teams in regionale competities, zoals de SOS en SGS competities.

 

De teams worden zoveel mogelijk naar sterkte ingedeeld: de plaatsingsregels staan hier. Verder spelen we altijd mee in de KNSB-beker, de SGS-beker en bij het snelschaken voor clubteams. In het seizoen 2013-2014 wisten we de KNSB-beker zelfs te winnen!

Bij het Knock Out-toernooi

Georganiseerde toernooien en competities

Buiten Utrecht zijn wij vooral bekend om het Open Kampioenschap van Utrecht, een sterk weekendtoernooi waar dit jaar zo’n 200 spelers aan deelnamen (kijk maar eens hier). Ook organiseren we elk jaar een rapidtoernooi ter nagedachtenis aan ons erelid Hans Sandbrink. Last but not least draaien we mee in de organisatie van de Zomer Avond Kompetitie, een ontspannen toernooi in de zomer waaraan iedereen mee kan doen.

Ook alternatief: het NK schaakvoetbal in Utrecht.

Contributie

De contributie van SV Paul Keres is bescheiden. 125 euro per jaar voor een volledig lidmaatschap, als je al elders extern speelt is dat 75 euro. Voor nieuwe leden gaat er nog eens 15 euro vanaf, terwijl studenten de eerste 2 jaar ook nog 20% korting krijgen. Ook doet Paul Keres mee aan de U-pas-korting.

In onderstaande tabel een overzicht met eventuele kortingen:

1e jaar2e jaar3e jaar en volgende
normaal hoofdlid110 euro125 euro125 euro
dubbellid60 euro75 euro75 euro
met studentenkorting hoofdlid85 euro100 euro125 euro
studenten-dubbellid45 euro60 euro75 euro

Hierboven las je van alles over ons, maar een persoonlijke kennismaking is natuurlijk beter. Neem contact op als je vragen hebt of kom gewoon een keer langs!