Lars Ootes

IM Lars Ootes 2354                                             (Foto: Harry Gielen)

Lars is een van de drie clubkampioenen onder de deelnemers. Extern speelt hij al sinds jaar en dag bij BSG, dat dit jaar in een strijd om het landskampioenschap verwikkeld is. Wat op zich alleen al een goede reden is om de vastheid aan te scherpen in de UM, want door uitlandigheid en drukte is die de laatste jaren vloeibaarder geworden.

Van Lars kunnen we veel strijd verwachten. Altijd principieel en altijd inventief staat hij garant voor interessante discussies op de schaakvelden.

Wat is je favoriete plek in Utrecht en waarom?
Utrecht heeft prachtige grachten, een knusse binnenstad en een hoop goede vegetarische restaurants. Maar ik kies toch voor de parken, met in bijzonder het Griftpark en het Wilhelminapark. Perfect voor een goede picknick.

Van wie leerde je schaken en hoe oud was je?
Mijn vader (toen nog een clubschaker) leerde me schaken. Ik was geïnteresseerd omdat mijn broer Lennart toen al schaken had geleerd. Dit was toen ik 6 was. Niet veel later speelde ik op een schaakclub en deed ik aan veel jeugdkampioenschappen mee.

Wat zijn je ambities voor het toernooi?
Mijn ambitie is om weer eens punten te winnen omdat ik de afgelopen jaren wat punten heb ingeleverd. Het toernooi is een goed excuus om weer een boekje open te slaan en voor de titel te vechten!

Partijen in ChessBase

Portretten van de andere deelnemers

Klik op de foto’s om naar de portretten van de overige deelnemers te gaan.