Joris Kokje

FM Joris Kokje 2275                                         (Foto: Harry Gielen)

Met Joris hebben we de lokaalste deelnemer te pakken. Geboren in Utrecht en getogen bij Moira. Hij is hier ook aan zijn studie begonnen en zal voorlopig dus blijven plakken. Als jeugdspeler waren zijn resultaten wisselend en schoot de rating heen en weer, het laatste jaar is het getal tot rust gekomen en is Joris een stabiele PK1-kracht.

Is een mooi resultaat in het Kersttoernooi van Groningen de opmaat voor een nieuwe ratingsprong? De komende weken zullen het uitwijzen.

Wat is je favoriete plek in Utrecht en waarom?
Janskerkhof (en dan vooral op donderdagavonden).

Van wie leerde je schaken en hoe oud was je?
Ik heb schaken geleerd van mijn vader. Ik was een jaar of 6 toen papa op vakantie het schaakspel uitlegde. Ik was meteen ontzettend enthousiast en na de eerste paar partijen te hebben verloren van mijn vader begon ik het hem steeds lastiger te maken. Vastberaden om te winnen bleef we de hele zomervakantie lang schaken en zo is mijn passie voor schaken begonnen.

Wat zijn je ambities voor dit toernooi?
Mijn doel is natuurlijk om een im-norm te halen. Dit is wel een hoog doel maar je moet de lat altijd hoog leggen. Als ik het toernooi met 50% afsluit ben ik overigens ook wel tevreden.

Partijen in ChessBase

Portretten van de andere deelnemers

Klik op de foto’s om naar de portretten van de overige deelnemers te gaan.