Rosa Ratsma

WIM Rosa Ratsma 2234                                      (Foto: Renë Olthof)

Rosa heeft een klein schaakverleden bij de interne van Paul Keres, broer Midas een groter. Beiden wonen nog steeds in Utrecht, maar hebben het te druk met sport, sociale activiteiten en studie: Rosa deed een dubbele bachelor en zit nu in haar master. Het heeft Rosa niet verhinderd tussendoor ook nog vorderingen op het schaakgebied te maken. Bij het NK Dames doet ze bovenin mee en bij het Olympiadeteam delft ze de nodige internationale ervaring.

WIM is Rosa al, het is haar wens de W eraf te halen. Dit thuistoernooi is een mooi platform om dat streven een duwtje de goede richting op te geven.

Wat is je favoriete plek in Utrecht en waarom?
M’n favoriete plek in Utrecht is restaurant Gys op de Voorstraat. Daar hangt een leuke sfeer en wordt heerlijk, creatief eten geserveerd.

Van wie heb je schaken geleerd en hoe oud was je?
Schaken heb ik geleerd van mijn vader toen ik een jaartje of zeven was. Op mijn achtste ben ik bij schaakvereniging Voorschoten begonnen.

Wat zijn je ambities voor het toernooi?
Mijn ambitie voor het toernooi is om met veel plezier te schaken. Ik zou graag een betere schaker worden en in mijn ervaring heb je dan zowel zware leertoernooien, als succesvolle incasseertoernooien nodig. Beide zijn dus welkom! Al zal ik niet ontkennen dat mijn voorkeur uitgaat naar het laatste.

Partijen in ChessBase

Portretten van de andere deelnemers

Klik op de foto’s om naar de portretten van de overige deelnemers te gaan.