KNSB: mooi debuut PK4, andere teams wisselend

de winnaars van PK1

De KNSB-competitie is van start! Afgelopen zaterdag speelden vier teams tegelijk in het USG. Een drukke, gezellige en spannende middag later konden we 5 matchpunten bijschrijven.

Klapper van de week was PK4, dat medepromovendus SMB met maar liefst 6,5-1,5 versloeg. John won van Terror Jaap en dat voorbeeld werd door vrijwel al zijn teamgenoten gevolgd, soms dwars tegen de ratingverhouding in. Op naar nog een promotie?

Het vlaggenschip verloor van favoriet De Stukkenjagers. Dat lag niet aan de hoge borden, maar onderin werd er wel erg geknoeid. Hier een prachtig debuut van Joris, die aan bord 2 (!) soepel remise haalde tegen een IM. Ook voor zijn vader trouwens, die als wedstrijdleider fungeerde.

Het tweede wil weer vlot terug naar de 2e klasse. Tegen Caissa-Eenhoorn II werd nipt gewonnen met 4,5-3,5. Dat was wel een medetitelkandidaat, dus over de bordpunten mopperen we niet. Overigens verloor ook hier een bestuurslid: totaal 0 uit 4. Zo vind ik nooit een opvolger…

Tenslotte het derde. Ze hebben een zware poule, maar de ervaren krachten moeten daar toch goed in mee kunnen draaien. Bij 3-3 rekenden we op nog een nul en een punt en 4-4; dat laatste werd het wel, maar via twee remises. Wonderlijk.

Het duurt nu weer even voor we de KNSB-teams in het USG zien, want in ronde 3 en 5 wijken we uit naar het Rode Kruisgebouw. Gedetailleerde uitslagen staan hier: PK1, PK2, PK3 en PK4. Althans, dat hoop ik, de nieuwe KNSB-site is een feest voor puzzelaars.

Meer foto’s (van Henk van Lingen) volgen.