Het OKU komt eraan!

Geachte Keresiaan!

Vrijdag 9 tot zondag 11 juni organiseren we het Open Kampioenschap van Utrecht (OKU), in ons eigen clublokaal. De voorbereidingen zijn in volle gang en de deelnemerslijst begint zich goed te vullen. Zie de website voor alle details.

SV Paul Keres organiseert dit sfeervolle weekendtoernooi al 43 jaar. Op de volgende punten kan je ons helpen.

Publiciteit. Het OKU trekt altijd veel vaste spelers, maar ook elk jaar weer de nodige debutanten. De concurrentie op de toernooikalender is dit jaar groot. Als je het leuk vindt om persberichten te schrijven of iets op social media te laten weten, dan kunnen we je goed gebruiken!

Huisvesten grootmeesters. Het OKU trekt altijd grootmeesters van heinde en verre. Wij bieden ze een slaapplaats bij iemand thuis. Sommige Utrechtse schakers vangen al jaren grootmeesters op. Veeleisend zijn ze niet: een bed, wat koffie en brood en wellicht uitleg hoe ze in de speelzaal kunnen komen. Het hoeft dus niet luxe te zijn.

We zoeken nog een paar overnachtingsadressen. Vaak leveren deze logeerpartijen leuke ontmoetingen op, dus we hopen dat je erover na wil denken. Uiteraard heb je zelf het laatste woord in of en wie je opvangt.

Spelen of invallen. Uiteraard vinden we het erg leuk als je meespeelt. Dit jaar kan je kiezen tussen het hoofdtoernooi (6 ronden Zwitsers, mogelijkheid voor 1 of 2 byes) en een vierkamp met 1 partij per dag. Die laatste mogelijkheid is er gekomen voor spelers die het rustiger aan willen doen.

Mocht je niet meespelen, dan doe je ons een groot plezier door beschikbaar te zijn als invaller. Dat houdt in dat je meespeelt als een groep oneven is. Daardoor komt geen enkele deelnemer voor niets. Uiteraard bepalen we met jou om welke dag het gaat en speel je alleen in een groep waar je qua rating in past. Fijn dus als je beschikbaar bent op vrijdag 9, zaterdag 10 of zondag 11 juni.

Hand- en spandiensten. Tijdens het toernooi is er veel te doen, denk aan het voor elke ronde inrichten van de speelzaal, inschrijven van spelers, invoeren van partijen, helpen bij de bar, foto’s nemen etc. Mocht je tijdens het toernooi iets willen doen, dan horen we het graag!

Interesse of vragen? Meld je dan bij Jan Jaap per mail of telefonisch via 06 – 24 395 397. Alvast bedankt!