Keresianen in Wijk aan Zee (1)

Het Tata Steel Chess Tournament is begonnen. Naast de grootmeesters doen er ook duizenden amateurs aan mee.

Bij het eerste deel, de weekendvierkampen, sloeg Tim Lammens toe door groep 1B met 2,5 uit 3 te winnen. Oud-Keresiaan Midas Ratsma kwam daar tot 1 punt. Joris Kokje won 3C en Peter v/d Belt (gedeeld) 5O. Andere Keresianen waren Arjon Buikstra (2J), Ernst v/d Vecht (3V), Harm-Theo Wagenaar (4F) en Jaap van Oosten (4Q). Een mooi fenomeen bij oud-Keresiaan Jan-Bart Abcouwer: in zijn groepje 3M eindigde de hele meute op 1,5 uit 3.

Wordt vervolgd met de dagvierkampen, waar (opnieuw) Harm-Theo, Alwin van Ee en Roel de Lange aan meedoen. Daarna komen de journalisten, met Peter v/d Belt en Kees Vreeken. Bij de tienkampen, start a.s. vrijdag, een hele rij: Jeroen Bakker, Jeroen Bollaart, Ger Hageman, Leo van Houwelingen, Jan Jaap Janse, Casper Schoppen, Mark Smits en Klaas Veldhuijsen. Supporters welkom!

In de enorme serie uitslagen en namen heb ik ongetwijfeld spelers over het hoofd gezien. Sorry. Als er iets aangevuld moet worden, dan horen we het wel.