PK weer SGS-snelschaakkampioen

Afgelopen zaterdag was het weer zover: het SGS-snelschaken voor clubteams. De afgelopen drie jaar was de DGT voor Paul Keres, steeds na een spannende strijd met landskampioen En Passant. Na aankomst bleek het dit jaar wat eenvoudiger: PK1 (Hugo, Niels, Jan B., Xander, Gerben, Wim v/d F.) was sterker dan ooit, terwijl En Passant alle pecunia al uitgegeven had in de KNSB en de Europacup. Dat bleek ook: de voorronde leverde 7x winst op, in de finale werd er alleen een keer over OZU1 gestruikeld. Overtuigend kampioen. Jan en Xander werden overall topscoorder met 17 uit 20.

PK2 (Michel, Jan Jaap, John, Hein Piet, Simon, Jan Pr.) werd de afgelopen jaren steeds 3e. Gelukkig is het toernooi in de breedte iets sterker geworden, al scheelde het weinig: tegen OZU1 was een halfje meer voldoende geweest voor een finaleplek. Nu werd het poule 2, die zeer overtuigend werd gewonnen. Op bovengetekende na kwam iedereen tot een ruime plusscore, en eerdergenoemde wedstrijd tegen OZU leverde wat fraaie successen op. Not bad.

De topborden van PK2 vs. OZU1. Op de achtergrond PK1-Moira (foto Ton Mackaaij).

De topborden van PK2 vs. OZU1 (foto Ton Mackaaij)

Bord 4 t/m 6 van dezelfde wedstrijd. Op de achtergrond PK1-Moira (foto Ton Mackaaij).

Bord 4 t/m 6 van dezelfde wedstrijd. Op de achtergrond PK1-Moira (foto Ton Mackaaij).

In de nevenpoule, met 10 minuten p.p.p.p., speelde het derde (Kevin, Klaas, Guus, Luuk, Roel en Wim K.) goed mee. Na een stroeve start kwam het team op dreef en werden er aardige successen geboekt. Topscoorder werd Wim (bouwjaar 1934!) met 6,5 uit 9. Topscoorder van de hele poule was ook een Keresiaanse: Marijke Kok harkte namens Soest 9 uit 10 binnen.

Het lekkerste voor het laatst:
kibbeling