Jan Willem wint HSG Open!

En toen zat het HSG Open er al weer op. In twee zinderende slotronden wist Jan Willem toernooiwinnaar te worden! De potjes tegen IM Willy Hendriks en GM Roeland Pruijssers zijn zeker het naspelen waard. Nummer 2 Hugo had niets te klagen, want ook zijn partijen tegen Roeland (die dus met 0 uit 2 eindigde) en GM Alexandre Dgebuadze waren om te smullen. Ergens zal hij een winst tegen Dgebu gemist hebben, maar dat gold ook voor de opponent. Allebei 5 uit 6, uitstekend dus!

Op 4 uit 6 vinden we Joris en Dirk. Joris was ook al scherp op zondagochtend: IM Lars Stark werd eerst vastgezet en daarna omgeduwd met een dapper kwaliteitsoffer. In de laatste ronde moest IM Koen Leenhouts er hard voor werken. Dirk wist een stroeve start prima te compenseren, we konden live genieten van zijn principiële eindspel tegen Daan Zult. Mooi werk.

Harm Theo (1,5) en Klaas (1) hadden het zwaar. In de B-groep bleek weer dat Mitchel geen ochtendmens is. In Hilversum is er maar 1 ronde voor het twaalfuurtje, dus eindigde hij op 4 uit 5 inclusief envelop. Oud-lid Jan Bettman strandde in het zicht van de haven. Toch 4 uit 6. In de vierkampen deed ratinglaagste Jeroen Bo het goed met 1,5 uit 3, en Jan W deed wat hij moest doen: eerste met 2,5 uit 3.