Zaterdag: laatste KNSB-thuiswedstrijd

Komende zaterdag is alweer de laatste thuiswedstrijd van de KNSB-teams. In het USG worden de volgende wedstrijden gespeeld:

1B Paul Keres ( 8 MP, 3e) – DSC Delft ( 7 MP, 6e)
2C Paul Keres II ( 2 MP, 9e) – Santpoort ( 7 MP, 6e)
3C Paul Keres III ( 9 MP, 2e) – DSC Delft II (11 MP, 1e)
MK SC Utrecht ( 0 MP, 10e) – HMC Den Bosch ( 9 MP, 4e)
3D SC Utrecht II ( 3 MP, 10e) – Wageningen II ( 8 MP, 4e)

Het eerste treft het Delftse DSC. Niks meer op het spel, behalve dat de tegenstanders bezig zijn met een soort Giririjtje: ze hebben al 5 keer gelijkgespeeld! Nog geen record, want dat claimt De Waagtoren, zie hier.

Het tweede maakt er nogal een potje van dit seizoen. Het begon zo mooi, maar slechts 2x winnen geeft kans op handhaving. Het wisselvallige Santpoort zou het eerste slachtoffer moeten zijn. Vorig seizoen lukte dat niet, maar dat lijkt juist wel gunstig. Schreeuw (in stilte) onze mannen naar de overwinning!

Het derde zou daarbij kunnen helpen: ze treffen de koploper, kunnen deze bijhalen en gaan dan voor het kampioenschap! Sommige PK2-spelers hopen daar stiekem ook al op, maar waarom zou het derde deze spelers asiel bieden? Om de mannen in de stemming te brengen: hier het verslag van het vorige kampioenschap, niet zo lang geleden.

SCU1 en 2 moeten proberen de 10e plaats te verlaten. Bij hun tegenstanders zou nog wel eens een verdwaalde (halve) Keresiaan kunnen zitten. Ook de SGS-veteranen komen ons weer gezelschap houden. Volle bak dus, maar toeschouwers zijn erg welkom, zowel in de zaal als aan de bar. De start is om 13:00 en ergens eind v/d middag is alles klaar. Tot dan?