Zondag eerste partij match Paul Keres – Oud Zuylen

Sommigen hebben het misschien al bij de agenda-items gezien, of wellicht zelfs via andere media gehoord. Voor hen die nog niet op de hoogte zijn, komende zondag (28 februari) wordt de eerste partij gespeeld van wat moet leiden tot een vriendschappelijke match tussen de schaakverenigingen Paul Keres en Oud Zuylen.

Dit niet alleen omdat het altijd leuk is om een match te zien tussen deze twee verenigingen, maar ook omdat er een nieuw buitenschaakbord in Het Schaakwijk ligt. Dat is dan ook waar de match gespeeld wordt. Dus verwacht geen tijdnoodduels in hokken met tegenvallende ventilatie. Neen, de spelers zullen de weersomstandigheden als onberekenbare factor moeten zien, terwijl ze wanhopig pogen om overzicht te krijgen over het bord met de grote stukken!

Bij de eerste partij zal Paul Keres vertegenwoordigd worden door Jan Jaap Janse, voorwaar iemand die je wel voor een boodschap erop uit kunt sturen. Ook Oud Zuylen heeft niet voor de eerste de beste gekozen, namens hen zal Ed van Eeden in het strijdperk treden. Dat kan nog wat worden! Niet toevallig overigens dat beiden de voorzitters zijn van de vereniging, bij zo’n gelegenheid lopen de voorzitters natuurlijk voorop.

Jan Jaap kan de nodige support wel gebruiken, daarom wordt iedereen uitgenodigd om hem aan te moedigen. En wie weet, de toeschouwer van vandaag kan zomaar de speler van de volgende partij zijn! De partij zal 15:00 van start gaan, plaats van handeling is het Grootmeesterplein. Komt dat zien!