Bekerteam teruggetrokken

De lezers van Utrechtschaak en de KNSB-site hadden het al gezien: we doen dit jaar niet mee aan de KNSB-bekercompetitie. Deze beslissing van de bekerwinnaar van 2014 en viervoudig finalist vraagt om uitleg.

Aanleiding voor de terugtrekking was dat we in poule A zijn ingedeeld: Drenthe, Groningen en Friesland, met hier en daar iets zuidelijkers. Dat is niet erg logisch voor een competitie die op clubavonden wordt gespeeld. Een uitwedstrijd naar Groningen zou geen pretje zijn, wat natuurlijk ook geldt voor als Groningen naar ons zou moeten komen. Dan moet je dus proberen om op een vrijdagavond terecht te komen, of ergens halverwege de route, of op zaterdag een zaaltje te huren. En dat elke ronde. Veel gedoe, en het vaste bekerteam had daar weinig trek in.

Uiteraard hebben we eerst de KNSB gevraagd om een wat logischer poule, maar dat was niet mogelijk: de poules moesten ongeveer even sterk zijn. Toen hebben we gekeken of er gegadigden waren uit de rest van PK1 t/m 3. Ook dat leverde geen volledig bekerteam op, slechts toezeggingen in geval van nood.

Om te voorkomen dat we ons halverwege terug zouden moeten trekken wegens geen spelers, hebben we ervoor gekozen dat meteen te doen. Heel erg jammer, want voor veel spelers en fans is de bekercompetitie een leuk evenement.

We hopen komend seizoen weer mee te kunnen doen.