5 september: Hans Sandbrink Memorial! (deelnemerslijst per 31 augustus)

Begin september is de officieuze kickoff van het Utrechtse schaakseizoen: het Hans Sandbrink Memorial. Op zaterdag 5 september herdenken we voor de 12e keer een geweldige, veel te vroeg overleden Keresiaan. Schakers herdenk je door te schaken, en daarom houden we sinds 2004 jaarlijks een gezellig rapidtoernooi (zie hier voor het verslag van vorig jaar).

Voor degenen die Hans niet gekend hebben kan ik een heel verhaal gaan houden, maar laat ik me beperken tot de tekst die in 2002 op de site kwam:

In Utrechtse schaakkringen heerst groot verdriet om het volkomen onverwachte overlijden van Hans Sandbrink. De 43-jarige Sandbrink was namens S.V. Paul Keres organisator van het jaarlijkse weekendtoernooi in juni, het Open Kampioenschap van Utrecht. Ook was hij het die deze website gebouwd heeft. Hij was actief bestuurslid en erelid van Paul Keres, maar had ook in de rest van schakend Utrecht diepe wortels. Hans Sandbrink kon met zijn enorme gestalte fysiek ontzag inboezemen. Al bij de eerste woorden sloeg dat meestal om in diepe sympathie. Een vriendelijke reus, getrouwd met Jojanne, van beroep bioloog en met een passie voor schaken. Hans Sandbrink werd op 10 mei op vakantie in Amerika getroffen door een hartaanval.

Voor de meeste lezers kent de formule van het HSM geen geheimen. Voor alle zekerheid: 7 ronden Zwitsers, 20 minuten per persoon per partij, één grote groep. Prijzen zijn in natura, en ze zijn er zeker niet alleen voor degenen die hoog eindigen. Dit als hommage aan de bijzondere prijzen die Hans altijd voor de ZAK bedacht. Je hoeft Hans natuurlijk niet gekend te hebben om mee te doen.

We spelen voor het eerst in het USG. Aanmelden vanaf 10:00, opening 10:30, kosten 5 €, aanmelden bij Jan Jaap (voorzitter@paulkeres.nl / 06 – 24 395 397). Deelnemers per 31 augustus:

NaamClub
Anton RosmullerPaul Keres
Daan SchonbergerMoira Domtoren
Ed van EedenOud Zuylen
Elmer van VeenendaalPaul Keres
Evert van HeelPaul Keres
Florentina van KouwenOud Zuylen
Gerben VeltkampPaul Keres
Guus van EedenOud Zuylen
Harry AppeloPaul Keres
Hemmo MulderDe Giessen en Linge
Jaap van der TuukOud Zuylen
Jaap van OostenPaul Keres
Jan H. PrinsPaul Keres
Jan Jaap JansePaul Keres
Jan PoppelaarsPaul Keres
Jeroen BollaartPaul Keres
John CornelissePaul Keres
Judith van AmerongenOud Zuylen
Lukas BoutensDBC
Marijke KokSoest
Martin van EssenPaul Keres
Michel KerkhofDe Combinatie
Mitchel WallaceLekstroom
Niels OndersteijnHMC Den Bosch
Pascal BoittinSC Utrecht
Peter LombaersPaul Keres
Peter van den BeltPaul Keres
Pieter de GrootSC Utrecht
Reimer WeitsHouten
Rolf DijksterhuisPaul Keres
Simon KronemeijerPaul Keres
Valery MaesCharlois Europoort
Vincent Richtering Blenken RaaijenSC Haren
Wim van de FliertPaul Keres
Xander WemmersPaul Keres

P.S: De Hans Sandbrink special van destijds is hier als pdf te vinden.

hans