Paul Keres bereikt bekerfinale!

Breaking News: we hebben opnieuw de bekerfinale bereikt. In een spannende wedstrijd werd het favoriete LSG verslagen. Na een 2-2 in de reguliere partijen werden de vluggertjes eveneens 2-2, waarna de tiebreak voor de onzen was.

LSG kwam zoals gebruikelijk met een stevig team. Toch kwamen we op voorsprong: de opening lukte volledig bij Jan (2) en de zwarte stukken van Edwin van Haastert kwamen niet uit de knoop. Uiteindelijk maakte hij het hard af. Er waren echter zorgen over sommige andere borden, en dan vooral die van Peter (1). Zijn opponent kon de doodsklap niet vinden en verzeilde in een remise. So far, so good.

Paul (4) trof de sterkste Leidenaar, maar is ook onze degelijkste man. Na veel duwen en trekken was de remise binnen. De blikken gingen dus naar Xander (3) die volgens het publiek niet hoefde te verliezen. Maar helaas, in de dying seconds ging het alsnog mis. Of dacht hij gewoon aan het publiek dat voor de vluggertjes kwam? Ik heb ook altijd zo’n hekel aan voetbalteams (altijd Duitsers) die vlak voor het penalty’s worden alsnog toeslaan. Heb je net een schaal nootjes gehaald, kunnen ze weer de kast in.

Enfin, vluggeren, waarbij 2-2 genoeg was door winst op een hoger bord. Het zag er echter beroerd uit. Paul kwam niet uit de opening en de andere drie stonden moeizaam. Jan, geestelijk vader van de rattenshirts, rommelde zich er echter meesterlijk uit en won alweer. Peter vocht zich eveneens goed terug, kreeg het verbijsterende Te8-e3 op z’n dak en kwam daar niet meer uit. Toen hing weer alles van Xander af. Naar verluidt had ook hij lastig gestaan, maar hij knokte zich naar een fijn eindspel. Opnieuw 2-2 en een finaleplek!

Alle details:

LSG2408Paul Keres23072 - 22 - 2
Rudy van Wessel2384Peter Lombaers2284remise1 - 0
Edwin van Haastert2406Jan Breukelman23110 - 10 - 1
Arthur Pijpers2387Xander Wemmers23841 - 00 - 1
Jan-Willem de Jong2456Paul Hommerson2248remise1 - 0