OKU 2015: de inschrijving is geopend!

Vandaag online gegaan: de toernooisite voor het Open Kampioenschap van Utrecht. Na 2 prima jaren bij OVVO/De Kroon spelen we dit keer in ons eigen clublokaal, het Utrechts Stedelijk Gymnasium. Een zee aan ruimte, bijzondere architectuur en de bar in eigen beheer: dat belooft een fraaie editie te worden!

Het OKU is van vrijdag 5 t/m zondag 7 juni. Zes ronden, drie groepen (<1600, 1500-1900 en >1800) en gecombineerd met het SGS-kampioenschap. Op vrijdag ontvangen we de SGS-bekerfinale (we zijn nog in de race!), op zaterdag komt de uitgebreide stand van De Beste Zet, op zondag zien we Marc Speijers met tweedehands schaakboeken en Hans Buikema met prachtige schaaktafels. En uiteraard zijn de partijen live te volgen dankzij De Rode Loper en SG Amersfoort.

Meespelen is zeker een aanrader, maar mee-organiseren ook. Dat kan full swing, maar er zijn ook diverse losse klussen, soms te combineren met meespelen. Denk hierbij aan:
– meedraaien achter de bar (ook leuk voor niet-schakende familieleden, partners en dergelijke!)
– een buitenlandse IM of GM onderdak verlenen
– partijen invoeren
– invallen bij oneven
– opbouwen en afbreken

We gaan er iets moois van maken!