Groningen 2 – Paul Keres 1

De eerste van de drie reizen dit seizoen naar onze noordelijke gebiedsdelen deed gelijk een beroep op het oplossend vermogen in een kwestie aangaande de vervoersproblematiek. Na negenen kon je niet op het spoor komend Utrecht in. Met hulp aan Groningse kant, waarvoor nogmaals dank, konden we een half uur eerder starten. Door de logistieke keten deed dit grapje ons wel op een vroeg tijdstip op centraal belanden, wat enig gegrom van de nesthokkers opleverde. Gaande de leerzame reis (540 in Putten,  3 in Wijster) werden de geesten wakker. Een haring op de Vismarkt, een rokertje en een ochtendbiertje en iedereen was weer in z'n hum.

Groningen heeft een paar jaar geleden besloten een afhankelijke variabele te worden. De speelsterkte van het 1e team wordt voor 81 % bepaald door de aantallen euri die de sponsor voor de wedstrijd over heeft. En die is niet meer de ietwat megalomane automatiseerder uit Bunnik, maar weerom de betrouwbare website voor al uw overnachtingen. Minder geld,  minder Russen. En een verzwakt tweede, want ook Groningen heeft z'n keten. Wat rest is de herinnering aan een eenmalig optreden van Kramnik en een gekochte kampioensbeker in de vitrine. En natuurlijk een mooie, nieuwe speelruimte, met dank aan de website. Een statig zalencomplex aan het water, met twee zeer geschikte speelzalen. Een hele verbetering!

Groningen 2 heeft dus veel aan kracht ingeboet tov. vorig jaar. Deze zaterdag was het leed  met vier invallers extra groot. Over de wedstrijd kunnen we daarom kort zijn. Halverwege zag het er nog vaag spannend uit, maar tegen de ½ 5 rolden de puntjes binnen. Alleen invaller Gert-Jan, vanuit superieure stand, en Mark lieten de volle punten aan de sympathieke Groningers.

We sloegen wat halve liters in, haalden de beoogde trein, en arriveerden een kwartier voor sluitingstijd in de Domstad. Ruim op tijd om in het Paradijs een plaats te krijgen. Ook Sweety(?) schijnt de moeite waard te zijn. Over drie weken thuis het subtopduel tegen de Wijker Toren Boys. BSG heeft van Wageningen gewonnen en leidt de dans. Ree en Timman remiseerden. Wie had anders verwacht?

Groningen II  (2033) - Paul Keres   (2187)       3-7 
M. Riemens (2187) - Xander Wemmers (2372) 0-1
J. Houtman (2153) - Mark Smits (2312) 1-0
U. Rau (2129) - Dirk de Beer (2224) 0-1
R. Potze (2063) - Paul Hommerson (2183) 0-1
P. Hendriks (2028) - Marijn Otte (2174) 0-1
A. Tilstra (2032) - Gerben Veltkamp (2181) 0-1
J. Hiemstra (2016) - Jan-Bart Abcouwer (2130) ½-½
E. Zuiderweg (1950) - Dirk Floor (2133) 0-1
G. Rickers (1969) - Bert Both (2138) ½-½
R. Emerencia (1803) - Gert-Jan de Pender (2024) 1-0