NK schaken in Utrecht is bezig! – vandaag snelschaken!

Update 10-7-2024: we zijn halverwege! Vanmiddag kan je nog meedoen met snelschaken, zie hier voor alle info (last call!). Gezellig komen kijken kan natuurlijk ook.

Van 6 t/m 13 juli spelen 16 heren (waaronder Hugo) en 12 dames (waaronder Rolinde) in Stadion Galgenwaard om de titel. Gisteren ging Hugo helaas ten onder, terwijl Rolinde als allerlaatste nog bezig was en tot een (niet bepaald saaie) remise kwam. Vandaag is bepalend of ze ook maandag nog mee mogen doen.

Hugo gisteren (foto Ad Bruijns)

Vandaag is het NK omnisimultaan (georganiseerd door onze eigen Jasper, zie ook hier). Volgeboekt, maar komen kijken is altijd fijn.

Een eerdere editie bij PK

Bij de overige evenementen lopen de inschrijvingen lekker binnen, maar er is nog plek! Dus wil je vlakbij de grootmeesters je eigen zetten doen? Kijk dan vooral even of er iets voor je tussen zit:

  • Op maandag 8 juli is er een Rapidtoernooi: 15 minuten + 5 seconden per zet, zie hier voor alle informatie en om je in te schrijven! Verder houden we ook het NK voor pastores, bedoeld voor iedereen die in het vak werkt(e), zie ook hier.
  • Op dinsdag 9 juli is er Hand & Brain. Daar kan ik een hoop over schrijven, maar laat ik onszelf (Niels?) citeren: Je speelt in tweetallen. Eén zit aan het bord, die levert de handjes. De ander zit ernaast, en levert de brains. Brains bedenkt een zet, maar mag alleen maar zeggen met wat voor stuk er gezet wordt. Hands doet vervolgens de zet. Maar Hands hoort dus alleen maar “pion!” of “Paard!” en moet zelf maar kiezen welke pion of welk paard, en naar welk veld gespeeld moet worden. Laten we zeggen dat het maken van plannen niet de hoogste prioriteit heeft in deze spelvorm…. Zie hier voor alle informatie en om je in te schrijven!

Deze H&B-spelers hebben zich nog niet ingeschreven (bron Youtube)

  • Op woensdag 10 juli spelen we blitz: snelschaken met 3 minuten + 2 seconden per zet, zie hier voor alle informatie en om je in te schrijven! Zowel bij rapid als bij blitz telt het toernooi mee voor je rapid- of blitzrating, dus een mooie manier om er eentje te krijgen!
  • Op donderdag 11 juli is er Jouw Eerste Zet en een Schaak-Off activiteit. Jouw Eerste Zet is bedoeld voor je gezinslid/vriend(in)/huisgenoot die het spelletje ook wil leren. De KNSB meldt hierover: Leer schaken in een half uur. In deze starters clinic worden de basisregels van het schaakspel behandeld. Niet alleen de loop van de stukken, maar ook mat, pat, slaan, verdedigen en misschien zelfs al de drie gouden regels van de opening. Na de clinic ben je in staat om daarna een eerste partij te schaken. Hoe gaaf is dat? De Schaak-off is een kleinschalige manier om een eerste toernooi te spelen. Zie voor verdere informatie en om je in te schrijven hier.
  • Op vrijdag 12 juli is er Beat the Master: een sterke (groot)meester neemt het op tegen wie maar wil. Geen aanmelding of inschrijfgeld nodig, kom binnen en schuif aan! Zie hier voor alle informatie.
  • Op zaterdag 13 juli is de klapper met het NK snelschaken voor clubteams. In het laatste weekend verhuizen de finalisten naar een skybox, en dan hebben we alle ruimte om zo’n 80 viertallen kwijt te kunnen. Er zijn al mooie (PK-)teams ingeschreven, als je mee wilt doen, meld dat dan even bij Evert! Alle info staat hier.

Tot zover! Zien we je in Stadion Galgenwaard?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *