De Utrechtse schaakzomer

Beste Keresiaan,

Het seizoen loopt ten einde, maar dat betekent niet voor iedereen een zomerstop. Integendeel, er komt veel interessants aan! Op een rijtje:

– Op dinsdagavond 4 juni kan je het Ed van Eeden snelschaaktoernooi spelen, in Dijckzigt en bij de vrienden van OZU (waar Ed erevoorzitter van is). Alle informatie vind je hier.

– Op zaterdag 8 juni houdt Moira-Domtoren het 20e Open Rapidkampioenschap in het Rode Kruisgebouw. Rumoer heeft het dat een lokale grootmeester zal deelnemen. Kijk hier voor alle informatie.

– In datzelfde weekend (8 – 9 juni) is Paul Keres gastheer van de kwalificaties voor het NK, waar onze Yuri aan mee mag doen als SGS-kampioen. 12 regionaal kampioenen, twee plekken voor het NK. Komt allen kijken in Tribes!

– Op dinsdag 11, 18 en 25 juni organiseert OZU het Henk Bloeminktoernooi: drie serieuze partijen die meetellen voor de KNSB-rating. Dus OKU gemist of nog niet uitgeschaakt? Schrijf je dan in; je vindt alles hier.

– Op zondag 30 juni organiseren we (nou ja, David) het NK schaakvoetbal! Acht teams van acht spelers die elkaar zowel op het voetbalveld als achter de stukken bekampen. Informatie hier, supporters zijn in Olympos zeker welkom.

– Tenslotte het Nederlands Kampioenschap, van 6 t/m 13 juli in Stadion Galgenwaard. We doen mee in de organisatie, en dan vooral voor de nevenevenementen waar Evert R. actief voor is. Zie onderstaande flyer, je kan je al inschrijven via de QR-code!

NK Schaken - Flyer - Final (1)

En niet binnen de stadsgrenzen, maar wel met veel clubgenoten: het NK lightning in Tilburg! De donderdag ervoor (30 mei) kan je al even oefenen in Tribes. Kijk hier voor hoe dat werkt en wie er meedoen.

Ongetwijfeld ben ik evenementen vergeten. Geef ze dan gerust aan mij door of vermeld ze in de comments.

5 thoughts on “De Utrechtse schaakzomer

  1. Ook Dubbelschaak’97 uit Boxtel heeft een mooi toernooi op zaterdag 22 juni. Rapid ter nagedachtenis van Huub van Dongen, net zoals Paul Keres dat heeft met Hans Sandbrink. Afsluiting met heerlijke BBQ.
    Meer info op http://www.dubbelschaak97.nl

  2. Dit jaar niet! Of in ieder geval nog niets gepland. Vorig jaar was dat ivm de Utrechtse Meesters als extra evenementen. Wel natuurlijk de ZAK op woensdag, zomerschaak bij OZU op dinsdag en schaakcafé op vrijdag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *