Tweede plaats voor Paul Keres bij SGS Team oploskampioenschap!

Jaap, Yuri en Jeroen

Woensdag 1 mei vond voor de tweede keer het SGS oplostoernooi voor clubteams plaats. Vorig jaar was een team van Paul Keres ook al deelnemer geweest, waarbij we toen op de vierde plaats waren geëindigd. Dit jaar waren van plan het beter te doen, ondanks twee debutanten in deze discipline in ons team. Naast old-hand Jeroen, waren Yuri Gassner en Jaap van Oosten van de partij. Het was voor teamleider Jeroen even puzzelen om een Paul Keres team samen te stellen omdat de maximale rating van de drie teamleden niet hoger mocht zijn dan 6000 (KNSB ratinglijst van 1 maart). Er wilde een Keresiaan meedoen met een rating hoog in de 2300, en als zich nog twee belangstellenden met max. 1800 hadden gemeld, hadden we een tweede team kunnen vormen, maar helaas lukte dat niet.

De wedstrijd vond plaats in Hoogland, bij de vereniging die zoveel oplosschaak in zijn activiteiten verwerkt. En dat was merkbaar, want voor de tweede keer op rij slaagde Hoogland erin het kampioenschap te verwerven. Van de mogelijke 135 punten scoorde het Hooglandse drietal er 85. Tot onze eigen verrassing werden wij tweede met 79 punten. Jaap en Jeroen scoorden er 30, Yuri zorgde voor de resterende 19. Met zilver omhangen keerden wij huiswaarts.

Een week eerder was Jeroen met Lode de Jong deelnemer aan de laatste ronde van de Grand Prix Oplossen dat toevalligerwijze(?) ook door Hoogland werd georganiseerd. In een veld van 16 oplossers werd Jeroen zesde met 27 van de mogelijke 45 punten. Lode, als debutant, werd vijfde met 28,5 punten. Met zijn mooie prestatie verdiende Lode bovendien een jaarabonnement op Probleemblad, het kwartaalblad van de Nederlandse Bond van Schaakprobleemvrienden.

Lode wint een jaarabonnement op Probleemblad

Wim en Jeroen vragen zich of het niet eens tijd wordt om bij Paul Keres een oplostoernooi te organiseren. Er is vast redelijke belangstelling voor. Hieronder nog enkele foto’s. Alle foto’s in dit bericht zijn gemaakt door Beer Heitinga.

Actiefoto en sfeerimpressie

Wim kijkt na

Kijk voor meer informatie, tabellen opgaven en oplossingen en foto’s op www.schakeninhoogland.nl, www.probleemblad.nl en www.sgs-schaakbond.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *