We moeten blijven winnen (PK3)

Een aantal basisspelers was om verschillende redenen helaas verhinderd. Gelukkig heeft Paul Keres een schijnbaar onbeperkt aantal goede invallers. Op basis van gemiddelde rating zou een overwinning makkelijk zijn. Paul Keres 3 heeft echter vaak de gewoonte om er toch nog een spektakel van te maken. Natuurlijk niet voor het publiek, ik heb deze wedstrijd welgeteld één Hilversumfan gezien.
We moeten blijven winnen om druk op Woerden te blijven zetten. Wij doen nog mee om het kampioenschap. Woerden staat een matchpunt en bordpunten voor, dus het is duidelijk wat Woerden en wij moeten doen.
Ik was als eerste klaar. Het was geen goede partij, mijn fouten waren gelukkig minder groot dan die van mijn tegenstander. Het einde is wel leuk.

 

.
Jan Jaap verloor, in zijn eigen woorden: in een zware strijd dacht ik met 26,… f6 de problemen op te lossen. Te lichtvaardig: na 27. Lxd5 fxe5 28. Dc4! stortte het zwarte centrum in. De toren die even daarvoor naar h5 was gespeeld werd node gemist.

 

Daarna speelde Simon remise in een interessante partij, waarbij op een gegeven moment al zijn stukken ergens aan de rand stonden:

 

.
De gehoopte matchwinst was toen nog niet in zicht. Elmer aan het eerste bord speelde op increment. Jan Jaap stelde mij weer gerust. Elmer laat het altijd aankomen op de laatste seconden. En ja hoor, hij won.

 

.
Evert stond een pion voor, maar zijn stelling met ongelijke lopers was echt niet te winnen. Leo won al vroeg in de partij een stuk, maar het was nog heel lastig.

 

.
Sander was in de opening al materiaal kwijtgeraakt. Hij probeerde het nog lang, maar vergeefs. Bert had een ideale stelling tegen een geïsoleerde damepion en had kunnen proberen te winnen. Het stond echter 4-3 en zijn remise betekende de matchwinst.

 

.

Paul Keres 32051HSG 119364½-3½
Veenendaal van, E. (Elmer)2026Losekoot, P. (Pascal)20671 - 0
Both, A. (Bert)2074Wijk van der, W.L. (Wim)2081½ - ½
Janse, J.J. (Jan Jaap)2074Spit, V. (Vincent)20810 - 1
Boogaard, S.L. (Sander)2088Nagel, Y. (Yvette)18410 - 1
Houwelingen van, C.L. (Leo)2003Lindeman, J.W. (Johan)19371 - 0
Kronemeijer, S. (Simon)2033Vos de, M.A.C. (Michaël)1845½ - ½
Heel van, E. (Evert)2021Schootbrugge van de, G.V. (Gabri)1812½ - ½
Schenk, A. (Andre)2088Roest, T.A. (Thomas)18241 - 0

One thought on “We moeten blijven winnen (PK3)

  1. Eén Hilversumfan slechts, maar wel een heel bijzondere. Good old Han van Leeuwen.

    Ooit, meer dan 50 jaar geleden, lid van Utstud. Gedreven teamleider van SCU1. Voorzitter van SCU, met de beruchte speech voor de KNSB-partijen: “Graag mag ik u erop attenderen dat, indachtig artikel X lid Y van het FiDE-reglement, het uitdrukkelijk verboden is de zet te noteren alvorens deze op het bord uitgevoerd is.” Later voorzitter van HSG, maar (vermoedelijk) nog steeds woonachtig op de Oude Gracht. Het was fijn om te zien dat het goed gaat met onze Hannibal en dat de tijd geen vat op hem heeft weten te krijgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *