Iedereen Knock-out…. Behalve…

Op 7 december was het zover – het jaarlijks Kees-Vreeken Knock-out toernooi. Voor mij als IW een vuurdop daar dit de enige avond is waarin 2 toernooien in 1 gedaan worden. Gelukkig was er uitstekende assistentie in de vorm van Kees Vreeken himself alsmede ook ons verdienstelijk lid – Poppie.

Hoe dan ook, het was weer een mooi tafereel. Favoriet was Hugo, maar er zijn zoals we gewend zijn bij PK diverse zeer gevaarlijke spelers die op de loer liggen.

Knock-out fase begon al met een spannende voorronde waarbij 1 van de favorieten als voordat het toernooi begon sneuvelde – dat was Kobe. Onze penningmeester verraste vriend en vijand en gevaarlijk als hij is won hij na wat schermutselingen.

In de 1e ronde van het KO toernooi waren er weinig verrassingen. De favorieten moesten wel werken (zoals Hugo zei – moest even opschakelen) maar plaatsten zich allemaal netjes voor de volgende ronde.

In samenspraak met de toernooidrager, werd vanaf de ronde van 16 iedereen op 1 hoop gegooid en waren er geen beschermde statussen meer. Gevolg – Krakers zoals Niels – Hugo en Evert – Bas op het programma.

Kwartfinales waren vrij overtuigend in de onderliggende matches, maar de halve finales kende een spannende kraker van Hugo tegen Xander waarbij armaggeddon nodig was. Dit spannende onderonsje met de ‘oude meester’ werd gewonnen door Hugo.

Er toen was er opeens de finale. Jan Jaap had zich hiervoor geplaatst – zeer verdienstelijk. De finale was ook spannend. Partij 1 moest Jan Jaap winnen maar verloor hij. Partij 2 moest Hugo winnen maar Jan Jaap won. Maar zoals (zo vaak) is er een extra versnelling bij onze  grootmeester en won hij overtuigend partij 3 en 4 en mocht hij zich winnaar noemen van het Kees Vreeken Knock-out 2023!

Uiteraard hebben de afvallers van de knock-out en ”open toernooi” (of afvallerspoule zoals het ook wel genoemd wordt” kansen voor eeuwige glorie.

Winnaar was zeer verrassend Rolinde, waarbij overwinningen tegen Niels, en een tweetal remises tegen Eelke en Xander zeker benoemd mogen worden. Chapeau!

Tot slot een knappe prestatie van onze secretaris Eddy – die na Rolinde de hoogte overscore haalde.

Wat mij betreft was het een zeer geslaagd toernooi, waarbij ik ook Kees hartelijk wil bedanken voor de uitmuntende assistentie.

Tot volgend jaar! (en hieronder nog alle uitslagen)

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *