Voor de poorten van de hel (Zuid Limburg – PK1)

Zaterdag 4 november mochten de heren uit Utrecht vroeg de nesten uit om de reis naar het bourgondische zuiden van ons land te maken. Vol goede moed werd er hier en daar nog wat voorbereid voordat de mannen na een trein en busrit de speelzaal bereikten. Met twee invallers sterk, Andre en Dirk, startten de Utrechters tegen Zuid Limburg 1.

Ondanks de goede moed en voorbereiding leek de koers van de wedstrijd echter niet in ons voordeel te vallen. Ikzelf moest het als eerste te kennen geven nadat Siem van Dael een sterk paard tegen loper stelling had bereikt. Er viel niet onder de druk uit te vechten en ik moest mijn tegenstander de overwinning geven. Ook Xander wist in een ingewikkelde strijd tegen Daniel Hausrath niet aan het langste eind te trekken. Invaller Andre mocht op bord 9 tegen Luca Suvorov en wist na een degelijke partij zijn 200 rating sterkere tegenstander met een remissieaanbod tot een half punt te dwingen. Zuid Limburg had hun andere Suvorov, Alex, tegenover Hugo gezet. In een subtiel gespeelde Konings Indiër wist Hugo de partij te domineren en de eerste overwinning binnen te halen voor Paul Keres.

Op bord 1 mocht Demre het opnemen tegen Lennert Lenaerts. Demre kwam geen moment in de problemen en leek in een iets fijner eindspel te belanden. Het geduld van onze net gestopte roker werd erg op de proef gesteld en een remise leek hem daarom ook wel voldoende. Daarna kwamen nog twee verliespartijen. Niels die de opening erg goed speelde en een spannende aanvalsstelling kreeg, wist in tijdnood niet de accurate zetten meer te vinden en moest toezien hoe zijn tegenstander, Ivo Wantola, de overwinning pakte. Invaller Dirk mocht het weer opnemen tegen Michael Buscher, waar hij vorig jaar ook al tegen gepaard was. Dirk belande niet in een stelling waar hij op gehoopt had en verloor later ook de partij.

Met een 5-2 achterstand en nog drie partijen bezig leek de wedstrijd verloren. Toch dachten Peter, Paul en Kobe hier anders over! Peter wist op bord 3 tegen Fatih Baltic een keurige partij te winnen nadat zijn tegenstander op 1.d4 had geantwoord met 1…a6. Met nog twee partijen bezig en twee punten te halen was de spanning om te snijden. Paul mocht na een lange gevecht tegen Christian Braun zijn eindspeltechniek laten zien. Met een loper en pion wist hij het zwarte paard en koning weg te houden waarna de dame promotie niet meer te stoppen was en Paul mocht zegevieren. Een erg knappe overwinning. Als laatste partij was Kobe op bord tegen Jonas Gallasch bezig. Kobe speelde met een enorme vechtlust om te winnen, alhoewel hij achteraf niet helemaal door leek te hebben dat hij de beslissende partij aan het spelen was. Nadat Kobe de druk op de stelling had verhoogd kwam zijn tegenstander met een noodpoging om een spannend eindspel in te gaan. Kobe had na correct rekenwerk 1 tempo genoeg om zijn pion naar de overkant te brengen en zijn tegenstander te stoppen. Deze overwinning was goed voor de 5-5 en met opgelucht hart werd er dan toch nog een matchpunt uit de wedstrijd gesleept.

Na afloop van de wedstrijd werd er door de mannen in de kantine nog zuurvlees gegeten met een biertje. Om het teamverslag wat meer kleur te geven werd op de terugweg het talent van ChatGPT op het maken van afbeeldingen getest. Met de ingevingen een spannende schaakwedstrijd tussen Zuid Limburg en Paul Keres te portretteren. Waarbij de ratten van Paul Keres een 5-5 voor de poorten van de hel wisten weg te slepen, en een gehavende man met een sigaret (als verwijzing naar onze net gestopte roker) mocht toekijken bracht ChatGPT ons het volgende plaatje. Het vuur was misschien iets aangedikt en de sfeer iets minder grimmig maar al met al was het een erg komisch eindresultaat. Paul Keres leek dan ook met een punt op zak weer veilig terug te keren naar ’t Sticht.

Zuid Limburg 12349Paul Keres 123035 - 5
Lenaerts, L. (Lennert)2350Kerigan, D. (Demre)2360½ - ½
Suvorov, A. (Alex)2340Hertog ten, H.M. (Hugo)25230 - 1
Baltic, F. (Fatih)2308Lombaers, P.J. (Peter)23540 - 1
Hausrath, D. (Daniel)2458Wemmers, X.A. (Xander)23641 - 0
Braun, C. (Christian)2422Hommerson, P. (Paul)22780 - 1
Dael van, S. (Siem)2326Kokje, J.J.I. (Joris)22841 - 0
Wantola, I.J.P. (Ivo)2353Ondersteijn, N. (Niels)23271 - 0
Gallasch, J. (Jonas)2307Smeets, K. (Kobe)22970 - 1
Suvorov, L. (Luca)2319Schenk, A. (Andre)2072½ - ½
Buscher, M. (Michael)2307Floor, D. (Dirk)21751 - 0

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *