PK2 verliest nipt van UVS

Net als vorig seizoen starten we ook dit seizoen moeizaam, met twee nederlagen. Waar de openingswedstrijd tegen DVP Vianen een duidelijke nederlaag was, gold dat in veel mindere mate voor onze wedstrijd tegen UVS. Uiteindelijk werd het een minimale 4,5-5,5 nederlaag, en hoewel het een terechte overwinning was voor de Nijmegenaren, hadden we juist in de laatste partij goede kansen op een gelijk spel. Onze tegenstanders hebben al een uitgebreid en lezenswaardig verslag geschreven, waar ik eerlijk gezegd weinig inhoudelijks aan toe te voegen heb. Ik houd het dus kort. We begonnen de wedstrijd met 1,5-1,5 wegens drie vooruit gespeelde partijen. Debutant Kambiz (welkom bij PK2!) en Frank speelden vrij ‘correcte’ remises. In de woorden van Frank: “mijn partij was niet zo boeiend vrees ik. Zwart stond prettig na de opening maar wit speelde daarna nauwkeuriger en kwam netjes gelijk te staan. Met allebei nog 3 kwartier op de klok in een ook volgens de comp gelijke stelling bood wit remise aan. Op de andere borden stond het redelijk gunstig voor ons was mijn inschatting, zeker ook als je ook naar het tijdverbruik keek dus het leek mij een goede uitslag voor ons…” Achteraf hadden we een overwinning goed kunnen gebruiken, maar ja, achteraf is alles simpel.

Zelf speelde ik ook remise, maar die kwam allesbehalve gemakkelijk tot stand. Na een grote blunder in de opening verloor ik een pion, maar ik wist tegenkansen te creëren. Mijn tegenstander bood remise aan in een stelling die volgens de engine duidelijk beter was voor hem. Voor de details verwijs ik graag naar het verslag van onze tegenstander. Mark verloor vrij kansloos van Klip. Menno trok de stand recht met een mooie overwinning. Zowel Menno als zijn tegenstander hebben deze partij uitgebreid geanalyseerd, dus je kunt vergelijken.


Op de achtergrond Menno tegen Jan Pijkeren. Op de voorgrond de auteur van dit artikel. In het midden invaller Dirk de B. Foto: Alwin van Ee


Restte nog de partij van Willem. Hij was beland in een eindspel met ongelijke lopers en twee pionnen minder. Wit had weliswaar een verre vrijpion, maar zo op het oog (naast het bord) leek het alsof Willem wel remise moest kunnen houden. In de analyse van zijn tegenstander bleek dit inderdaad het geval te zijn. Helaas echter speelde Willem diverse keren (te) onnauwkeurig, waardoor zijn tegenstander een doorbraak kon forceren. Puur op basis van deze laatste partij dus een ongelukkige nederlaag, maar over de hele wedstrijd bezien heeft UVS toch wel terecht gewonnen. Volgende keer beter, tegen Krimpen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *