Tussenstand PK4 – Almere 2: 0,5-2,5

In verband met de Europacup heeft ook PK4 op 23 september drie partijen tegen Almere 2 vooruitgespeeld.

Op bord 2 speelde Peter tegen Daniel Knol. Peter wilde niet naar een beter eindspel afruilen en probeerde in de aanval te winnen maar vond, met weinig tijd op de klok, niet de beste zetten en kwam in een gelijke stelling uit. 1/2-1/2

Op bord 3 speelde Bart Krol tegen Max. Max kwam lastig uit de opening maar vocht zich een weg terug naar boven en kwam in een gelijk middenspel uit. Na al zijn harde werk miste hij helaas een tactiek en gaf twee stukken voor een toren weg. Het lukte hem niet meer om weer uit een slechtere stelling terug te vechten. 1-0

Op bord 4 speelde Branco tegen oud Paul Keres lid Klaas Veldhuijsen. Na twee uur had Branco een dominerende positie met een pion meer, maar het was niet zo makkelijk om het punt in de wacht te slepen. Hij probeerde voor een aanval te gaan maar miste een zet van de tegenstander en liet toen tegenspel toe. Uit een positie met een pion meer werd het een positie met toren, loper en vier tegen dame, loper en één. Helaas zat er voor Branco geen vesting in. 0-1

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *