Zaterdag: 16 KNSB-partijen in Tribes

Afgelopen zaterdag speelden we KNSB-ronde 1, komende zaterdag is het alweer ronde 2. Nee, niet schrikken, dat geldt alleen voor PK1 en voor sommige spelers van PK2 en PK4. Laten we eens kijken wat er op het programma staat.

Allereerst even: waarom zo’n snelle ronde 2? Dat komt doordat we met twee teams Europacup spelen. Die EC valt samen met ronde 2 van de KNSB, en de betrokken spelers hebben recht op vooruitspelen, wat dus zaterdag gaat gebeuren. De overige 44 (!) borden volgen op zaterdag 7 oktober.

Dürres in Albanië, waar de EC gespeeld gaat worden (zie https://theorangebackpack.nl/albanie/durres-albanie/)

Beginnen we met PK1: die treffen LSG, dat eveneens naar Dürres afreist. Die wedstrijd hadden we toevallig ook bij onze allereerste KNSB-ronde in Tribes, zie bijvoorbeeld hier. LSG is altijd één van de favorieten voor de landstitel, al zijn ze wel Utrechter Casper aan de Kennemer kwijtgeraakt. Pakt PK1 door en verslaan ze de blauwhemden? We gaan het meemaken!

de wedstrijd begin dit jaar

PK2 krijgt ook al de ploeg die we bij het Tribesdebuut troffen: UVS uit Nijmegen. Dat zijn altijd bijzondere wedstrijden, of we nu vast komen te zitten in de trein, vernikkelen in de kou of ChatGPT aan het werk zetten. En we verliezen er vrijwel altijd van. Drie van ons bijten het spits af, zetten zij PK2 op voorsprong?

PK2 – UVS in maart 2023

Tenslotte PK4 die Almere 2 treffen. Daar wonnen ze vorig jaar van, en PK3 was vorige week getuige van de slachtpartij die Moira-Domtoren aanrichtte. Ook hier drie spitsafbijters, in de te verwachten ratrace tussen PK4 en MoDoTo zijn bordpunten belangrijk, dus ook hier hopen we dat PK4 de boel op voorsprong zet.

Een jaar geleden

De klokken gaan om 13.00 aan, en de koffie zal dan ook warm en sterk zijn. Verderop in de middag komen de biertjes uit de koelkast en kan in de analyseruimte worden verteld hoe het beter kan. Voor wie liever kijkt vanuit de leunstoel: hier zijn de Live-borden te zien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *