Do 21 sep: Schaak-Off Paul Keres (+deelnemers)


Op donderdag 21 september doet SV Paul Keres voor de derde keer mee aan de Schaak-Off! Dan zullen huisschakers tot schaakmeesters in vierkampen elkaar bestrijden op een gezellige avond, nabij Utrecht Centraal. Op deze pagina lees je alle informatie over het format, aanmelden en de deelnemers. Lees hier meer over de drukke eerste en tweede editie van de Schaak-Off bij Paul Keres.  

Schaak-Off?

De Schaak-Off is een landelijk schaaktoernooi voor alle schaakliefhebbers, bestaande uit lokale voorrondes bij deelnemende schaakclubs in jouw omgeving. Winnaars van deze voorrondes kwalificeren zich voor de regionale wedstrijden, waarbij tegen andere schakers uit de provincie gestreden wordt om een ticket in de landelijke eindfinale!

Voor wie?

Wel, voor jou natuurlijk! Of je nu een doorgewinterde schaker bent of nog nooit een zet hebt gedaan, de Schaak-Off is er voor iedereen! Het maakt niet uit of je lid bent van Paul Keres of niet, of je jong of oud bent. Iedereen is welkom om deel te nemen aan dit geweldige evenement.

Hier zijn enkele redenen waarom jij deze editie niet mag missen

Gratis Chessable Pro lidmaatschap: Bij aanmelding voor de Schaak-Off ontvang je een exclusieve maand lang gratis Chassable Pro lidmaatschap t.w.v. €100 euro per jaar! Verbeter je schaakspel met geavanceerde analyses en uitgebreide trainingsmogelijkheden.

Winactie: Als extra hebben we een speciale winactie voor alle deelnemers! Meld jij je aan voor de Schaak-Off, dan maak je kans op 1 van de 5 vouchers t.w.v. €100 euro zelf te besteden op Chessable!

Wanneer is de Schaak-Off 2023?

Tussen 15 september en 1 oktober vinden de lokale voorrondes plaats. 21 september dus bij Paul Keres in Utrecht. Verschillende schaakclubs over heel Nederland organiseren de voorronde in deze periode. De regiofinales worden gehouden tussen 4 en 24 november, en de grote landelijke finale staat gepland op 2 december in De Bilt!

Adres, planning & speeltempo

De Schaak-Off bij Paul Keres vindt plaats in het clublokaal, Tribes Utrecht CS in Utrecht. Zie deze pagina voor de beste (loop)routes naar Tribes! Het speeltempo in de vierkampen bedraagt 20 minuten + 5 seconden increment per zet. De planning van de avond:

 • 19:15-19:45 inloop en registratie
 • 19:45-20:00 indeling poules definitief
 • 20:00-20:50 Ronde 1
 • 21:00-21:50 Ronde 2
 • 22:00-22:50 Ronde 3
 • 23:00 Prijsuitreiking

 

Aanmelden

Aanmelden kan op verschillende manieren, afhankelijk van of je lid bent van de KNSB, of je Chessable Pro een maand wil gebruiken (zie boven) en hoeveel moeite je wil steken in de aanmelding 🙂 

 1. Niet-leden van de schaakbond: Aanmelden kan op startmet.schaken.nl, de avond bij Paul Keres vind je via: startmet.schaken.nl. De kosten bedragen 10€. 
 2. Lid van de schaakbond & interesse in Chessable en de winactie: Aanmelden kan ook op startmet.schaken.nl, de avond bij Paul Keres vind je via: startmet.schaken.nl. Met de kortingscode actieSchaakOff is deelname kosteloos 
 3. Lid van Paul Keres: Zij kunnen Niels altijd appen, mailen of bij de bar aanspreken. 
 4. Lid van PK of andere club: Aanmelden kan ook via het formulier op de site:

Aanmelden Schaak-Off Paul Keres 21 september 2023

Schaak-Off in het kort

 • Een gezellige rapid-avond bij Paul Keres!
 • Donderdag 21 sep 19.45 in Tribes Utrecht CS
 • Vierkampen op speelsterkte ingedeeld
 • Speeltempo 20 min + 5 sec increment
 • Meld je aan bij Niels, via de site of op startmet.schaken.nl
 • Winnaars per poule gaan verder naar de regiofinales (als ze dat willen)

Vragen?

Voor vragen over de Schaak-Off, de club Paul Keres, het toernooi op 21 september of andere zaken, kun je terecht bij Niels Ondersteijn via voorzitter(ad)paulkeres(punt).nl of 0611358818.

Deelnemers

Hieronder zie je binnenkort de deelnemers die zich direct of via startmet.schaken.nl aangemeld hebben. Deze lijst zullen we t/m 21 september regelmatig updaten. Nieuwsgierig of je aanmelding bij de schaakbond goed gegaan is, of wil je toch eerder op de lijst? Laat het Niels weten.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *