Peter wint 19e Hans Sandbrink Memorial! (update: foto’s)

Toen Hugo verhinderd bleek voor het HSM, was de voorspelbare reactie: “Dat wordt weer een spannend HSM”. Een zeldzaam ondeskundig commentaar, want de winnaar van 2023 was onstuitbaar. Pas bij 8 uit 8 bleek Peter toch enigszins menselijk.

De top-3

Maar ik loop op de zaken vooruit. Het was weer een fraai HSM! Voor het eerst in Denksportcentrum Dijckzigt, want iedereen in één grote zaal past het beste bij dit toernooi (Hans deed ook niet aan rangen en standen). Verder gingen we naar 9 i.p.v. 7 ronden zodat alle toppers elkaar zouden treffen. De rest bleef hetzelfde: een geheimzinnige envelop voor de winnaar (Peter weet nu eindelijk wat erin zit), medailles voor de top-3, bijzondere prijzen voor de rest en natuurlijk Duvel aan de bar. Geen doodstille zaal, want dat past ook niet bij het HSM.

Een blik in de zaal

We begonnen overigens met het herdenken van enkele andere overleden schakers, want dat waren er afgelopen seizoen nogal wat. Bij PK missen we natuurlijk Anton Rosmuller en Frans Konings, DRL werd opgeschrikt door het overlijden van Chris Lutz, OZU moest afscheid nemen van Jan Gijzen en Theo Ruijgrok en DBC moet verder zonder Onno Kooy. Mogelijk blijven we dit doen, al ben ik het erg eens met Frank Tempelman: “Het moet maar eens ophouden, dat eeuwige doodgaan.”.

Het HSM is altijd een mix van veel Keresianen, andere Utrechtse schakers, oud-leden en diverse aanlopers. Niet verwonderlijk is de hele top-10 lid van PK, al zaten daar we wat verrassingen tussen: Ger Hageman wist zich met een ferme eindsprint bij de top te spelen, waar Szabolcs Buzogany (Hoogland) al telkens bij zat. En wat te denken van Mark Smits? Die bleef het meesterlijke geweld achter Peter (Xander, Niels, JW, Eric, Evert) erg knap voor. Voor het eerst op het podium!

De topborden

Andere verrassingen waren Leo Keijzer (TPR 1938!) en Albert Jan Fischer (stroomde in ronde 7 in en haalde een TPR conform zijn achternaam). Onze buitenlandse gasten Alexander en Nusret werden natuurlijk ook beloond, net als André, Marijke, Jacob, Evert R., Gerard, Ger, Leo, Jaap vO en Ralf. Met de foto’s van de prijsuitreiking is vast uit te puzzelen wat daar de aanleiding voor was.

Hieronder vind je alle rangen en standen. Die komen van Marc Jongerius, al 19 keer onze wedstrijdleider, dank! Direct daaronder de foto’s van de prijsuitreiking, met dank aan Edith. Verder dank aan Henk en Ton voor hun hulp bij het regelen en inrichten van de zaal, aan het ingespeelde duo Jan & Simon voor de inschrijving en voor Bert voor de andere foto’s.

alle standen
foto’s prijsuitreiking

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *