Zondag 11 juni – 5e PK Open Omnisimultaan!

De KNSB bestaat 150 jaar. SV Paul Keres 55 jaar. We spelen 0,5 jaar in ons nieuw clublokaal Tribes Utrecht CS. Met al die vijven kunnen we maar één ding doen: de vijfde editie van de vijfkamp der vijfkampen organiseren: De PK Open Omnisimultaan! 

En dat op zondag 11 juni nabij Utrecht Centraal Station. Uiteraard zijn er 50 plekken voor dit hersenkrakende toernooi, schrijf je snel in! Of lees hieronder eerst wat een Omnisimultaan ook alweer is, en schrijf je dan snel in!

Omnisimultaan?

Bij een omnisimultaan speel je tegen 4 tegenstanders tegelijk. Met als bijzonderheid dat ook al je tegenstanders tegen 4 tegenstanders tegelijk spelen. Je speelt dus in feite een vijfkamp in één keer waarbij iedereen elkaar treft en iedereen door elkaar loopt van bord naar bord. Iedereen speelt zo dus simultaan. Je speelt dus 4 partijen tegelijk, 2 met wit, 2 met zwart. Er wordt met de klok gespeeld (30 minuten per partij). Doordat je meerdere partijen tegelijk speelt, zal normaal gesproken je tijd op meerdere borden lopen. Zodra je een zet hebt gedaan en de klok hebt ingedrukt, loop je naar je volgende partij waar je aan zet bent, waarbij je uiteraard zelf mag kiezen welke partij dat is. Je bent klaar zodra al je 4 partijen zijn voltooid.

Bij de opstelling van de tafels en borden wordt rekening gehouden, dat iedere speler ongeveer even ver moet lopen. Je zult echter zelf de meest ideale “looplijnen” moeten ontdekken, want zetten moeten altijd worden uitgevoerd aan de juiste kant van het bord.

Hoe dat er in de praktijk uitziet, kun je het beste zien op de volgende pagina met een beschrijving en filmpjes van de vorige editie. 

Programma

10:15 Inloop & Inschrijving
10:45 Opening & Uitleg
11:00 Ronde 1
12:30 Ronde 2
14:00 Ronde 3
15:30 Ronde 4
16.30 Omni Opruimen & Borrelen
17:00 Prijsuitreiking

Inschrijfgeld en aanmelden

Betaalverzoek

Via de inschrijfpagina kun je je aanmelden. Onderaan deze pagina zie je de deelnemers. Het inschrijfgeld voor dit spectaculaire event is € 10. De inschrijving is pas definitief als het inschrijfgeld ontvangen is. Dit kan overgemaakt worden op: NL44 INGB 0001 6673 37 ten name van de schaakvereniging Paul Keres te Utrecht of direct via dit betaalverzoek

Inschrijfpagina Omnisimultaan

Mocht je na inschrijving onverhoopt toch verhinderd zijn, dan kun je je nog een keer ‘aanmelden’ met achter je naam “AFMELDEN”. Je wordt dan van de deelnemerslijst gehaald, het inschrijfgeld wordt teruggestort en we zullen iemand anders blij maken met deelname.

Donateurs van de Omnisimultaan

Het organiseren van een omnisimultaan heeft veel voeten in de aarde. Vooral veel en veel ruimte en schaakborden. We wilden het inschrijfgeld graag op € 10 houden, maar dat is niet (helemaal) kostendekkend. We hopen op een aantal (niet)leden die het Omnisimultaan financieel willen steunen. Alle beetjes zijn welkom en dat kan uiteraard ook anoniem. Wil je het Omnisimultaan extra steunen, dan hoort Niels dat graag.   

Locatie

Het Omnisimultaan vindt plaats in het clublokaal van SV Paul Keres: Tribes Utrecht CS, Leidseveer 2-10, 3511 SB Utrecht. Zie de link hoe je Tribes het beste kan bereiken. 

Clublokaal – Tribes Utrecht Centraal Station

Contact

Vanuit SV Paul Keres wordt het toernooi georganiseerd door Jasper Reichardt en Niels Ondersteijn. Daarnaast kunnen we veel hulp gebruiken voor en tijdens 11 juni. Heb je vragen, ideeën of wil je helpen? We horen het graag!

Deelnemers

(Na het invullen van het formulier kan het 5 minuten duren voordat het hier getoond wordt.)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *