Het OKU komt eraan!

Het schiet nu echt op: over een week wordt er volop geschaakt in het LIFE-gebouw. Donderdag 18 mei is de bekerfinale, van vrijdag 19 t/m zondag 21 mei is het OKU. Zie hier voor alles over de bekerfinale en hier voor alles over het OKU.

Zoals Eddy in zijn Kwaken al aangaf: we kunnen nooit genoeg vrijwilligers hebben. Hieronder wat taken die je voor, tijdens en na het OKU kunt doen, al dan niet in combinatie met zelf spelen. Interesse? Meld je dan bij Jan Jaap op de clubavond of per mail.

Klaarzetten. Op donderdag (Hemelvaartsdag) zetten we alles klaar. Dat betekent vooral: met tafels sjouwen, overbodig meubilair netjes wegzetten en elke tafel voorzien van bord, klok en stukken. Vele handen maken licht werk. We zijn er vanaf donderdag 10:00 en je kan dit combineren met een blik op de bekerfinale.

Inschrijven. Op vrijdagochtend (9:00-10:00) registreren we alle deelnemers. Een gezellige ploeg onder leiding van Poppie zorgt ervoor dat we niemand missen en iedereen in ronde 1 een tegenstander heeft. Uiteraard krijg je een verse koffie van de toernooidirecteur. Wie o wie?

Partijen invoeren. We voeren zoveel mogelijk partijen in, vooral degene die genomineerd zijn voor een schoonheidsprijs. Er is immers een deskundige commissie die de pareltjes beloont, en die willen iets te kiezen hebben. Ook komen de belangrijkste en leukste partijen in de rondebulletins. Kan op elk gewenst moment en elke hulp is welkom. Colijn zal je met open armen verwelkomen.

Hand- en spandiensten. Tijdens het OKU moet er ook geregeld wat gebeuren: zo komen er twee boekenstalletjes waarvoor wat spullen de trap op moeten, na elke ronde wordt de zaal opgeruimd en weer ingericht voor de volgende ronde, et cetera. Dit is prima te combineren met zelf meespelen en je ziet meteen resultaat!

Opruimen. Na afloop moet de hele zaal weer worden opgeruimd. Berenschot is blij met onze aanwezigheid, maar op maandag moet de boel eruit zien alsof we er nooit zijn geweest. Ook hier zijn vele handen licht werk, en misschien vissen we nog wel een overgebleven biertje uit de koelkast.

Tot zover. Zoals gezegd: meld je even bij Jan Jaap als je interesse hebt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *