SGS Teamoplostoernooi

Woensdag 5 april vond het eerste SGS teamoplostoernooi plaats, georganiseerd door de schaakclub Hoogland. Een team bestaat uit drie personen die individueel 9 opgaven uit het probleemschaak dienden op te lossen. Van Paul Keres deden we met 1 team mee bestaande uit Paul van der Kooij, Evert van Heel en Jeroen Bollaart. In totaal waren er negen teams.

Dit nieuwe toernooi was zeer geslaagd, met enthousiaste deelnemers. Winnaar werd het team van ASV uit Arnhem – weliswaar geen SGS-team maar wel SOS – met 80 van de mogelijk 135 punten. Uit deze ‘magere’ score blijkt wel dat selecteur en wedstrijdleider Wim Velker een pittige samenstelling van de opgaven had gemaakt.
Tweede werd het eerste team van de organiserende vereniging met 77½ punt, slecht een half punt meer dan de nummer drie En Passant dat regionaal topspeler Richard Vedder in de gelederen had.
Ons team werd op enige afstand vierde met 62 punten, waar we heel tevreden mee waren. We hadden een zeer evenwichtig en gelijkwaardig team: Evert 20 punten, Paul 20½ en Jeroen 21½. Gelet op het succes van dit toernooi is de SGS voornemens er de volgende keer een officieel SGS kampioenschap van te maken. Dus oefenen maar vast!
Verslagen, foto’s en standen zijn te vinden op www.sgs-schaakbond.nl en www.schakeninhoogland.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *