Zaterdag: alle KNSB-teams gaan op pad

Zaterdag 1 april (ja, echt) gaan 44 Keresianen moedig voorwaarts. Maar waarheen, hoor ik een regelmatige bezoeker en oud-lid nu zeggen. Laten we daar eens antwoord op geven. Het programma voor KNSB-ronde 8:

Het eerste gaat naar Charlois-Europoort, drievoudig landskampioen. Ook dit jaar komt er feest in Rotterdam-Zuid, maar niet van CE1: net als PK1 geen drukte rondom kampioens- of degradatiekansen, er kan vrijuit worden gespeeld. Een jaar voor dat laatste landskampioenschap speelden we nog 5-5 tegen hen, waarbij de partij Breuk – Doel het aanzien waard is. Kijk en geniet!

Het team uit 2015 (bron: www.charloiseuropoort.nl)

Dan het tweede, die Voorschoten (domicilie van bovengenoemde Breuk) gaan bezoeken. Een jong team, dat zich in 2015 via PK2 omhoog speelde, nog een Volendammetje deed en sindsdien vaste klant in de 1e klasse is. Onder meer van PK1 in 2016 en 2021. Voor PK2 wordt dat minder eenvoudig: inmiddels onder de streep, waar Voorschoten eerst nog stond, en winst zou dus erg welkom zijn.

Het centrum (bron: https://www.wassenaar-voorschoten.info/)

Het derde treft alleen Noordhollandse teams. De uitwedstrijd naar Aartswoud is een leuke, als we oud-lid Jeroen Bakker moeten geloven (tja, waarom niet?) die al heel lang in dat team meespeelt. Het is daar wel oppassen, aldus Wikipedia: Verhalen gaan dat de vierkante en stompe toren van de kerk ook als vuurtoren fungeerde. Dit vanwege het feit dat de kust bij Aartswoud als zeer gevaarlijk te boek stond. Het ontsteken van de vuurtoren zou ook wel gedaan zijn om schepen expres in moeilijkheden te brengen. Bij een schipbreuk kon de (arme) bevolking van het dorp dan profiteren van de goederen die aanspoelden. Het is niet bekend of en hoe vaak deze werkwijze door de Aartswouders werkelijk is toegepast.. Dus of we ons derde nog terug gaan zien?

Oppassen! (bron: https://www.westfriesgenootschap.nl)

We doen alle windstreken aan: het vierde gaat naar Elburg, alwaar Caïssa wacht. Er is nog een minieme kans op goud: Amersfoort 2 moet dan verliezen van onze vrienden van UCS De Rode Loper, en PK4 moet dik winnen. Ook hier kan ik niets terugvinden over eerdere ontmoetingen, dus dan Wikipedia weer: Op 2 oktober 1392 gaf Willem van Gulik, de toenmalige hertog van Gelre, het bevel om de stad Elburg te verplaatsen en haar vrijheid uit te breiden.[11] Hij gaf hiertoe zijn rentmeester Arent thoe Boecop de volgende opdracht: “Wij willen dat sy onze stat versetten sullen op een andere stede.”. Een complete stad verplaatsen, het klinkt als de opdracht aan PK4…

Krijgen we in 2023 weer zo’n plaatje?

Tenslotte het vijfde, dat nog niet helemaal veilig is (opzoeken van de degradatieregels ’22-’23 vergt doorzettingsvermogen, dus geloof me maar) en niet bepaald een makkie heeft: BSG2. Deze Bussumers nemen een hoop ervaring mee, zoals de hieronder afgebeelde heren (dik in de tachtig). In dit uitgebreide verslag, uit een tijd dat BSG gesponsord werd en iedereen dus een team lager zat, komen ze niet voor, maar we kunnen op hen rekenen. Gaat de ervaring winnen van de internethandigheid?

Tom de Ruiter en Theo Slisser (foto Studio Kastermans)

En dat was hem dan weer. Donderdag nog even warmspelen, en dan zaterdag scoren.

2 thoughts on “Zaterdag: alle KNSB-teams gaan op pad

  1. Wat heet twee heren dik in de tachtig (voorbeschouwing op het vijfde). Tom de Ruiter (op de foto links) is vorige maand 90 geworden en ging ’s avonds gewoon naar zijn tafeltennisclub om een potje te spelen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *