Zaterdag: KNSB-competitie in Tribes! (en vrijdag klaarzetten)

We spelen al een maand of twee in Tribes, en die avonden zijn gerust een succes te noemen. Hoge opkomst, nieuwe gezichten en gezelligheid aan de bar, zoiets. Komende zaterdag spelen we voor het eerst KNSB-competitie in Tribes! Met maar liefst vijf wedstrijden zal het daar stuiven. En ‘daar’ is een verdieping hoger, waar diverse ruime zalen garant staan voor prima omstandigheden.

Nieuwe activiteit, nieuwe zalen, dus belangrijk om dat goed voor te bereiden. Om zaterdag niet in de stress te zitten worden de zalen ingericht op vrijdag om 20:00. Heel fijn als je daarbij kan helpen! Meld je daarvoor bij Niels per mail of op de clubavond.

Maar goed, de zaterdag. Wat staat er op het menu? Zoals beloofd begin ik bij het vijfde. In hun poule zien we falend armoedebeleid: vier teams op 8 MP of meer, vijf teams op 3 MP of minder. PK5 hoort bij de lageren, LSG 4 bij de hogeren; een lastige klus dus, maar de jonge talenten komen er steeds beter in. We hebben alle vertrouwen.

Paul Keres 5

Dan toch door naar het eerste, want ook zij treffen LSG. Het eerste uiteraard, getooid met de naam LSG Intellimagic en voorzien van 4 grootmeesters, wat meesters en een enkele FM. Die staan dus op kop, maar… (tromgeroffel) bij winst is PK nog in de race voor het landskampioenschap. OK, Apeldoorn moet ook iets laten liggen, en Parijs is nog ver, maar toch! Om dat optimisme meteen weer te temperen: dit was de vorige keer.

De kampioen van 2019 (foto: www.schaken.nl)

Dan weer door naar het vierde: ook die maken nog een kansje op het kampioenschap, mits (a) zij alles winnen, (b) Moira-Domtoren zaterdag van Amersfoort 2 wint en (c) ze nog wat bordpunten inlopen. Tegenstander zijn onze vrienden van UCS De Rode Loper, uiteraard al vaak tegen gespeeld maar slechts zelden in de KNSB. Ook hier is realisme aan de orde, daarom een verslag uit oude tijden.

Dit keer dus niet in Dijckzigt

Het tweede dan. Net als bij PK5 is het onderin spannend: veel teams dicht bij elkaar, en ze krijgen bijna allemaal elkaar nog. PK2 kan een mooie slag slaan door UVS te verslaan, maar dat is geen makkie, zie vorig jaar, en ook PK1 had het daar vaak moeilijk: zie hier of hier. Winst betekent wat rustiger slapen voor de teamcaptain, over andere uitslagen willen we even niet nadenken.

Tenslotte het derde, die eigenlijk nergens meer voor spelen. Dat geeft echter alle ruimte om mooie partijen op de mat te leggen. Zij treffen het Spaarne, die zich de gezelligste schaakclub van Haarlem noemen; laat dat nu ook gelden voor UVS (van Nijmegen) en DRL (van Utrecht!). Ik heb niet kunnen achterhalen of LSG ook de gezelligste van Leiden is, maar dit klinkt alsof het zaterdag erg gezellig gaat worden. De tegenstander is voor ons een onbekende, dus dan maar een mooi plaatje voor als we ooit uit tegen hen moeten.

Bron: M.Minderhoud – Eigen werk, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=437729

Voor wie dit allemaal heeft gelezen: reserveer ook alvast even wat tijd om na de wedstrijd te helpen met opruimen! Als we de boel netjes achterlaten, vergroot dat de kans dat we vaker dit soort fraaie evenementen mogen houden. Dank alvast!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *