OKU 2023: 19 – 21 mei! Help je mee?

Over een kleine 3 maanden is het zover: het 48e Open Kampioenschap van Utrecht (OKU)! Dit weekendtoernooi houden we al sinds de vroege jaren ’70 en trekt altijd een groot en divers publiek. Net als vorig jaar zijn we weer van harte welkom in het LIFE gebouw in Papendorp, ruim, licht en van alle gemakken voorzien. Zie Schaaksite of de toernooisite voor alle informatie.

Nieuw dit jaar is dat we ook de KNSB-bekerfinale hosten. En Paul Keres is nog in de race. Op donderdag 18 mei (Hemelvaartsdag) bouwen we de zaal op voor het OKU én wordt er om de cup met de grote oren gespeeld, op vrijdag 19 t/m zondag 21 mei wordt het OKU gespeeld, steeds twee ronden per dag. Het OKU is tevens het kampioenschap van de Stichts-Gooise Schaakbond (SGS), en hopelijk zijn we ook weer gastheer van de SGS-bekerfinale.

Een heleboel activiteit dus, en daar kunnen we jouw hulp goed bij gebruiken! Even op een rijtje:

– We kunnen nog iemand voor de inschrijvingen gebruiken. Het proces loopt geautomatiseerd, maar er zijn altijd vragen, verzoeken en wijzigingen. Een leuke klus die je gewoon thuis kunt doen en meespelen niet in de weg staat.
– Rondom het OKU organiseren we altijd veel publiciteit. Vind je het leuk om de pers te benaderen en social media in te zetten? Dan zoeken we jou!
– Op donderdag 18 mei hebben we veel handjes nodig, want dan moeten we én de KNSB-bekerfinale hosten, én de zaal opbouwen. Ben je die dag beschikbaar en wil je wat doen, laat het dan weten aan Evert (bekerfinale) of Jan Jaap (OKU).
– We zoeken nog gastheren (m/v) voor grootmeesters. We bieden (buitenlandse) toppers altijd een plek om te slapen. Een erg leuke manier om hen te leren kennen en feedback op je eigen spel te krijgen! Goed te combineren met meespelen.
– Tijdens het toernooi draaien de bar met ons eigen barpersoneel. Als je een zakcentje wil bijverdienen is dat een leuke klus! Je staat met meerdere mensen koffie te schenken, tosti’s te bakken en dergelijke. Ook geschikt voor partners, familieleden en dergelijke, melden bij Simon.
– We kunnen altijd invallers gebruiken. Die service bieden we al jaren: als een groep oneven is, dan schuif een lokale speler aan als tegenstander. Invallen kan in de rondes die je schikken, alleen is het altijd afwachten of je nodig bent.
– Op zondagavond moet de zaal weer helemaal worden opgeruimd. Vorig jaar was dat een ren-je-rot vanwege het alarm (wel gelukt), dit keer hebben we gelukkig meer tijd. Misschien kunnen we zelfs nog een biertje na afloop doen.

Interesse? Laat het dan even weten op de clubavond of per mail: Colijn, Jan, Jan Jaap en Simon zitten in de organisatie, samen met Henk (DRL), Marc (OZU) en Paulus (DRL). Alvast bedankt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *