KNSB-ronde 6: van alles wat (update 12-2-2023 13:45: nog meer foto’s)

Update 12-02-2023: alvast een kort bericht. Paul Keres II verloor met 7-3 van koploper HMC Den Bosch, Paul Keres III verloor het subtoppersduel met 3,5-4,5, Paul Keres IV houdt hoop door Rivierenland met 5,5-2,5 te verslaan en bij SHTV II – Paul Keres V wonnen alle witspelers: 4-4. Zuid-Limburg – Paul Keres I werd afgelast omdat iemand onwel werd in de speelzaal, deze wedstrijd wordt later ingehaald.

Geen mooie tabellen dit keer (die komen misschien als mijn laptop eindelijk klaar is met z’n updates), maar wel mooie foto’s van HMC – PK2 door René Olthof en Frans Peeters.

Analyse (foto René Olthof)

De winterslaap is voorbij, de KNSB-competitie begint weer. 44 Keresianen (non-playing captains, supporters en WAGS niet meegeteld) gaan zaterdag moedig voorwaarts. Maar waarheen?

Om bij de verste uitwedstrijd te beginnen: het eerste trekt naar Zuid-Limburg, ook wel bekend als Voerendaal. Die hielden PK1 in 2021 van promotie. In dit verslag uit 2016 legt Bert uit waar reisdoel Klimmen ligt, met nog wat leuke partijfragmenten als toetje. Voor wie de helden uit wil zwaaien: vermoedelijk is het bij vertrek buiten nog donker.

Klimmen naar Klimmen

Ook het tweede trekt naar het zuiden (we zijn net vogels). In Den Bosch zijn we wel vaker geweest, maar HMC Den Bosch 1 – Paul Keres 2 zal een noviteit zijn. De Bosschenaren zijn vorig jaar gedegradeerd en willen natuurlijk weer terug; tot nu toe zijn ze schadevrij, waar wij ons best doen voor lijfsbehoud. Geen link naar een oud verslag dus, wel naar een event waar wij in Den Bosch de winnaar waren.

Wat PK2’ers en HMC1’ers op de foto (foto René Olthof)

Het derde gaat een heel andere kant op: naar De Waagtoren te Alkmaar. Ik kan één eerdere Waagtoren 2 – Paul Keres 3 vinden, een verslag van Jan H. Prins. Dat werd winst, en ook nu is dat de gewenste uitkomst om de (vrij kleine) kans op promotie levend te houden. En het is dat PK3 een achttal is, maar anders zou dit ook een leuke zijn:

Foto: de Limburger

Voor wie wil supporteren zonder verre reis: ga naar het vierde! Die blijven namelijk in de buurt met een uitwedstrijd naar Rivierenland. Dat hebben we eigenlijk alleen in de SGS gedaan, meestal inclusief verhalen over smalle weggetjes langs diepe vaarten en donkere weilanden, dus een hele belevenis om hen eens overdag te treffen. Wel een steevast lastige tegenstander: dit was de grootste pandoering die ik kon vinden.

De lastigste Rivierenlander (bron: www.gwittebol.nl)

Tenslotte het vijfde (laat ik daar de volgende keer gewoon mee beginnen). Die treffen SHTV, en dat moest ik even opzoeken. Het blijkt een Haagse club te zijn (een fusie van Haagse Toren en Vogelwijk) met een levendige website. SHTV 2 staat negende, PK5 zevende, maar daar kunnen we niets uit afleiden, want er is maar één ploeg die beide getroffen heeft. Een open wedstrijd die alle kanten op kan.

De tegenstanders, wat jaren gelêe (bron: site SHTV)

Tot zover! Gezien alle verre reizen zullen de eerste belevenissen wel zondag te lezen zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *