Schaakfilm(pje): pionneneindspelen, de keuze van Branco

Op Youtube staan tienduizenden schaakgerelateerde schaakfilmpjes of -fragmenten. Teveel om allemaal zelf uit te zoeken. In deze rubriek lichten leden bij een filmpje dat zij interessant vinden toe wat er voor hen grappig, leerzaam, bijzonder, etc. aan is. Zoals een explicateur bij een bioscoopfilm. Het mag van alles zijn, geen restricties behalve dat het met schaken te doen heeft. Een rubriek voor en door de leden! Als je iets weet, mail naar redactie@paulkeres.nl. Alle schaakfilmpjes vind je via deze link.

Daniel Naroditsky is bezig met een reeks filmpjes over het eindspel. Dit filmpje gaat over het pionneneindspel. Na alle basistechnieken behandeld te hebben in de voorgaande filmpjes, behandeld hij in dit filmpje de gevorderde technieken die je nodig hebt om pionneneindspelen perfect te spelen. Vooral het stukje over corresponderende velden moet je een keer gezien hebben voordat je het in een partij toe kan passen. Na dit filmpje heeft hij ook nog 2 filmpjes over pionneneindspelen waar je jezelf kan testen. Hopelijk gaat hij snel door met het maken van filmpjes over ander soort eindspelen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *