Paul Keres wint bekerderby van En Passant

Paul Keres heeft de derby tegen En Passant op overtuigende wijze gewonnen met 3½-½.
In November kwamen verschillende vrijdagen, mede in verband met 2 KNSB rondes, wat minder uit en dus was er ongeveer een maandje terug besloten om de bekerwedstrijd op 9 december af te werken. We hadden toen even geen rekening gehouden met het WK voetbal. In de week van de wedstrijd hebben beide clubs hun best gedaan de wedstrijd nog te verzetten. Uiteindelijk waren de alternatieven niet beter en werd er toch met frisse tegenzin op vrijdag 9 december gespeeld, precies in parallel met Nederland – Argentinië. Er was al wel door En Passant doorgegeven dat er voetbal gekeken kon worden op een TV in de kantine. Mogelijk was het het effect van de parallelle wedstrijd, of gewoon de zin om de partijen zo snel mogelijk af het handelen en gezamenlijk achter de buis te gaan zitten: er werd vlotjes en frivool spel gespeeld. Zie ook het verslag van En Passant, waar de partijen nagespeeld kunnen worden. Zo was uiteindelijk het schaken eerder klaar dan het voetballen en kon de wedstrijd toch nog gedeeltelijk gekeken worden 😉

En Passant

Rating

Paul Keres

Rating Score
Grutter, T.J. (Tim) 2343 Hertog ten, H.M. (Hugo) 2533 0 – 1
Vedder, H.L. (Richard) 2295 Lombaers, P.J. (Peter) 2362 0 – 1
Vedder, H.R. (Henk) 2323 Kerigan, D. (Demre) 2352 0 – 1
Reichardt, R.C.R. (Robin) 2013 Ondersteijn, N. (Niels) 2359 ½ – ½
Gemiddelde Rating: 2244 Gemiddelde Rating: 2402 ½-3½

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *