Dit weekend: Kobe speelt halve finales NK

Het Nederlands Kampioenschap schaken heeft dit jaar een nieuw jasje aan. 16 spelers zullen via een knock-out formule bepalen wie dit jaar kampioen wordt. Onder de genodigden is Hugo te vinden, als één van de 12 grootmeesters.

Er zijn nu 14 namen bekend, zij krijgen gezelschap van twee regiokampioenen. Hun kwalificatie wordt dit jaar via internet gespeeld. Vertegenwoordiger van de SGS is niemand minder dan onze eigen Kobe! Zijn optreden op het OKU gaf de doorslag, maar sindsdien is hij vrolijk door blijven scoren.

Kobe (midden) won eerder het NK snelschaken in de C-categorie.

Het toernooi is te volgen via Tornelo, hetzelfde platform waar we eerder promotiewedstrijden op speelden. Kobe moet het tegen 5 IM’s, 3 FM’s en nog meer gevaarlijks opnemen, maar zoals hij zelf al zei: “Die IM’s zijn allemaal best oud!”. Dus alle kans op mooie partijen en wellicht op een stunt. Haal de nootjes in huis en volg dit spektakel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *