Zaterdag: vijf thuiswedstrijden! PK1 live te volgen

Update: de partijen van ons eerste team zijn live te volgen via de PK Liveboards pagina.

Komende zaterdag is de 3e ronde van de KNSB-competitie. Om op te warmen een logicavraag: wie hoort er niet in dit rijtje thuis?

Paul Keres 1Zukertort Amstelveen 1
Paul Keres 2Krimpen aan den IJssel 1
Paul Keres 3ZSC-Saende 1
Paul Keres 4Zutphen 1
Paul Keres 5Zeist 1

Maar goed, de wedstrijden. Ons vlaggenschip staat 2-0 voor en wil met winst in het linkerrijtje blijven. Vorig jaar werd met winst op Zukertort een grote stap gezet naar promotie, zie hier trouwens voor mooie foto’s van die wedstrijd. Om al te veel optimisme te voorkomen: hierbij een link naar een spectaculair potje (Kerigan – Jacobs, 2019) waarin Zukertort van zich afbijt.

2019: Demre vs. Florian Jacobs

Dan het tweede, dat nog op de eerste matchpunten wacht. Vorig jaar werd er juist met 4 uit 2 begonnen, gevolgd door verlies tegen Krimpen. Diezelfde ploeg moet dus nu maar worden verslagen; geen makkie met 2 IM’s, sterke lokalo’s en veelbelovende jeugd. En om op het bovenstaande rijtje terug te komen: met dit liedje is er alsnog een Z aan Krimpen te linken (dank, Bert!).

Het derde treft ZSC/Saende, zoals alle opponenten uit het Noordhollandse. Daar werd twee jaar geleden nog van gewonnen via een fraaie inhaalrace. Verder kom ik niets bijzonders tegen, maar omdat je toch wat moet: in 2018 was Zaandam in het nieuws vanwege een heuse straatnamenrel. Het heeft helemaal niets met de wedstrijd te maken, dus enkel om iets vrolijks te lezen: zie hier!

Kampioen van ZSC en oud-Keresiaan Jan-Bart Abcouwer (rechts)

Ook voor het vierde is er een tegenstander die we niet vaak troffen: Zutphen. Of niet vaak: zoekend in de 2.736 gepubliceerde berichten waren er geen hits, behalve dan een tegenstander die “Van Zutphen” heet. Ze werden vorig jaar kampioen in klasse 5B, waarna de eerste wedstrijd in de 4e klasse niet meeviel. En een leuk feitje: er is een krater op Mars die Zutphen heet!

Het ontstaan van Zutphen

Tenslotte het vijfde die het eveneens gepromoveerde Zeist treffen. Uiteraard is dat wel een bekende tegenstander, al is een ontmoeting in de KNSB alweer even geleden: die in 2020 ging niet door. Ter inspiratie een uitgebreid verslag van de SGS-wedstrijd PK4 – Zeist en iets dergelijks van een KNSB-wedstrijd PK3 – Zeist. Allebei ruime overwinningen: nu ook?

Een alternatief.

Tot zover de voorpret. Uiteraard is PK1 te volgen via de liveborden, maar leuker is om gewoon in De Noteboom langs te gaan. Het bier staat koud, snelschakers en kibitzers zijn er volop, en je krijgt de spanning dan toch het beste mee. Tot zaterdag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *