Zaterdag: KNSB-teams spelen uit

Komende zaterdag is de 2e ronde van de KNSB-competitie. Nou ja, niet voor iedereen, want PK1 is al buiten de deur en heeft daarom ronde 2 vooruitgespeeld. Maar dan hebben we nog vier teams over, die staan te trappelen om matchpunten binnen te halen.

Die uitdaging is het grootst voor PK2, dat het sterke Vianen/DVP treft. Die zijn de transfermarkt opgegaan, zodat we kunnen rekenen op een grootmeester, wat meesters en sowieso een hoop Duitsers. Dat is echter geen reden voor paniek, want vorig jaar wonnen we. Voor wie wil kijken: dit Vianen ligt dus niet aan de Lek!

Vianen – PK2 in 2021 (foto Suzanne)

PK3 treft maar liefst 9 Noordhollandse teams. Tegenstander van dienst is De Wijker Toren 2. Die club hebben we wel vaker getroffen, maar hun tweede team nog niet vaak. Op zoek naar een voorbeeld vond ik dit: een verslag van PK1-DWT1. Van dat eerste spelen er nu zes in PK2, en kan dat aantal theoretisch oplopen tot acht. En terecht, gezien de uitslag van die wedstrijd. Niet heel relevant voor de Noordhollandse tournee van het derde; die zullen alleen tevreden zijn met het volle pond.

PK2 – De Wijker Toren in 2019 (foto Suzanne)

PK4 blijft dichter bij huis: uit tegen Amersfoort. Een SGA2-PK4 hebben we vaker gehad, al was dat in de SGS. En menig (oud-)PK1’er zal bij ‘Amersfoort’ terugdenken aan een seizoen waarin we na 0 uit 6 erin moesten blijven via de Keistad, zie hier voor een nostalgisch verslag. Wellicht dat onderstaand plaatje, na een SGS-PK in de SOS, de manschappen in de juiste stemming brengt.

PK1SOS haalt kampioenschap binnen op Koningsnacht in Amersfoort

Na SGA-PK (SOS) in 2019

Tenslotte PK5 (misschien moet ik mijn verhaal de volgende keer daar gewoon beginnen): die moeten naar De Amstel. Dat zei mij helemaal niets qua schaakclub of topografie, maar gelukkig brengt ook hier de PK-site uitkomst:

Trein naar Breukelen en dan met de bus door de rechterboezem van het Groene Hart naar het plaatselijke wijksteunpunt. Het is altijd weer een verrassing waar je terechtkomt. Dit gebouw bestaat uit een toilettengroep en een kleine zaal met een bar, een toegedekt biljart, acht tafels op een rijtje en een groepje tafels bij de bar voor analyse. Witgestucte muren. Op een schouw een verzameling bekers gewonnen met stoelhonkbal, waar Uithoorners kennelijk zeer bedreven in zijn. Het heeft al met al wat van een ouderenhonk. Om binnen te komen moet er op een bel gedrukt worden, waarna een schuifdeur met een knopje van binnen geopend moet worden. Er is de middag zeven keer op de bel gedrukt, alle keren door Wesley terugkomend van zijn rokertje. Aanwezig waren deze middag, naast de 16 schakers, de TL/WL en de supporter. Vermeldenswaard is nog de complete zelfbediening aan de bar. De spelers haalden niet alleen zelf hun consumpties en vinkten deze aan, maar na afloop mochten ze ook zelf in de kassa graaien om af te rekenen. Zulk vertrouwen bestaat alleen nog in Uithoorn.

uit eten gaan moet lukken (bron: uithoornaandeamstel.nl)

Tot zover. Ergens in het weekend zullen de uitslagen wel binnendruppelen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.