PK1 toont haar klasse

Update: link naar verslag en foto’s AMEVO Apeldoorn.

In de 2e ronde van de Meesterklasse heeft PK1 met minimale cijfers verloren van AMEVO Apeldoorn, de landskampioen van vorig jaar. En daarmee heeft PK wel weer haar visitekaartje afgegeven, want hier had zeker een gelijkspel ingezeten. Zoals Jan het naderhand verwoordde: “Net tekort, maar duidelijk dat we hier thuis horen!”.

Jan had vooruit gespeeld en een op het oog correcte remise binnengehaald. De rest van het team speelde zaterdag ook soort van vooruit, aangezien een groot deel van het team aanstaande zaterdag vertrekt richting de Europese Club Cup, en de reguliere speeldag dus niet goed uitkwam. Met de winst van de eerste wedstrijd nog vers in het geheugen (Xander heeft nog niet eens tijd gehad omdat verslag af te schrijven), hadden we alle vertrouwen in deze match. En we kwamen dichtbij!

Winst werd gevierd op het eerste en het laatste bord, door respectievelijk David en Evert. Samen het langste bezig, maar twee keer werd in het verre eindspel het punt binnengesleept. Hiermee werd meteen duidelijk dat tegenstanders in de Meesterklasse niet zomaar omvallen als ze slecht staan. Waar hebben we de punten dan laten liggen? Peter en Joris kwamen er vanuit de opening eigenlijk niet aan te pas en Xander had aan Nederland kampioen Max Warmerdam een harde dobber. Gastspeler Dirk hield clubgenoot Tim Lammens netjes op remise, maar vooral de plusremises van Niels, Paul en Menno waren potentiële kansen. Of goed verdedigd van de tegenstanders, dat is natuurlijk ook een mogelijke conclusie.

Dit eerste verlies in tijdens voelde hoe dan ook niet echt als een verlies, en de sfeer was er dan ook absoluut niet minder om. Ik heb bij een externe competitie nog nooit zo goed gegeten als na deze wedstrijd en een groot deel van het team ging nog revanche nemen in Apeldoorns café de Flierefluiter – zie de bijbehorende foto. Dit smaakt naar meer!

 
 
 
  Pruijssers, R. (Roeland) 2564   Kerkhof van, D. (David) 2371 0 – 1
  Beerdsen, T.A. (Thomas) 2519   Lombaers, P.J. (Peter) 2350 1 – 0
  Warmerdam, M. (Max) 2611   Wemmers, X.A. (Xander) 2379 1 – 0
  Delft van, M. (Merijn) 2367   Breukelman, H.J. (Jan) 2402 ½ – ½
  Kuipers, S.C. (Stefan) 2461   Okkes, M.R. (Menno) 2319 ½ – ½
  Zwirs, N.J.J. (Nico) 2481   Kokje, J.J.I. (Joris) 2293 1 – 0
  Colijn, S. (Stefan) 2317   Ondersteijn, N. (Niels) 2348 ½ – ½
  Oudeweetering van de, A. (Arthur) 2266   Hommerson, P. (Paul) 2262 ½ – ½
  Lammens, T.J. (Tim) 2256   Floor, D. (Dirk) 2178 ½ – ½
  Rijnaarts, S. (Sjef) 2321   Rademakers, E.L. (Evert) 2279 0 – 1
  Gemiddelde Rating: 2416   Gemiddelde Rating: 2318 5½-4½

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *