Branco wint B-groep Amsterdamchess

Nu de wereld weer helemaal open is, kan er ook weer volop geschaakt worden. Zo werd er weer een OKU gehouden, gevolgd door het Limburg Open. Afgelopen week was het de beurt aan Amsterdamchess, al jaren een van de meest prettige zomertoernooien in Nederland.

Om maar meteen te beginnen met het grootste succes, Branco – een van de grootste talenten van de PK Academy, die in de interne ook al eens de docent versloeg – won met 6 uit 7 ongedeeld de B-groep. Drie overwinningen werden gevolgd door twee remises om af te sluiten met nog twee overwinningen. Hij heeft zelf een mooi verslag geschreven over zijn mooie prestatie. Gefeliciteerd, Branco! Hoe lang zal het nog duren voordat Branco in het eerste zit?

Naast Branco was er nog een heel peloton PK’ers aanwezig in 020. Laten we hun resultaten doornemen. In de A-groep was Tom niet helemaal tevreden over zijn spel, maar scoorde toch 4,5 uit 7. Jeroen “die A-groep spelers kunnen stug verdedigen” scoorde met 3 uit 7 iets boven zijn rating en er had nog wel meer ingezeten.

Terug naar de B-groep. Nieuw lid Yuri speelde ook een geweldig toernooi. Met 5,5 uit 7 werd hij gedeeld tweede. Net als Branco bleef ook Klaas ongeslagen, maar met drie overwinningen en vier remises kwam hij uit op 5 uit 7. Harm-Theo begon goed, maar viel helaas wat terug aan het eind en bleef zo steken op 4 uit 7. Ti, geconcentreerd als altijd, deed het uitstekend in deze pittige groep met 2,5 uit 7.

Geen Keresianen in de C-groep, maar in het slotweekend deed nog een grote groep schakers mee met de vierkampen. Dirk en John zaten beide in vierkamp A. Het titanenduel werd dit keer gewonnen door John, die vervolgens ook de andere twee partijen won. Dirk bleef helaas steken op 1 punt, maar hij komt ongetwijfeld komend seizoen weer sterker terug.
Pascal, vierkamp L, had helaas zijn toernooi niet en scoorde slechts 0,5 uit 3. Vierkamp N werd gewonnen door Judith met 3 uit 3, gefeliciteerd! Last but not least, in vierkamp T haalde Wouter een keurige 1,5 uit 3.

Meer verslagen, foto’s, analyses en zo volgen misschien later nog.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.