Nieuwe ratings: Anton in de lift!

Ergens dit voorjaar raakte Anton een hoop elopunten kwijt door een onzinnig regeltje. Nu draait schaken niet om het ratinggetal, maar deze nul was wel zuur. Anton kwam met de enige juiste reactie: heel veel punten winnen! Op de nieuwe ratinglijst won Anton 67 punten!

Daarmee is hij (uiteraard) de sterkste stijger op de 1 juli-lijst. Sowieso staan er veel stijgers op die lijst, want er is goed gescoord bij het OKU en ook in Limburg. Zo is er bijna evenveel stijging voor Tom (+60, dankzij een ijzersterk Limburg Open), en verder mooie winsten voor Micha (+47, OKU en Limburg), Eddy (+38, idem), Peter v.W. (+37, ijzersterk OKU), John C. (+36, OKU en Limburg), Branco (+36, OKU) en Eugene (+35, Limburg). John en Eugene passeren daarmee weer de 2200-klip, terwijl Eddy in één seizoen zowel de 1700- als de 1800-kaap heeft gerond. In dat tempo zit hij binnenkort in het eerste.

Voor wie dergelijke ambities heeft: de 1 augustus-lijst telt mee voor de teamindeling. Wellicht is er nog ergens een zomertoernooitje mee te pikken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *