Conrad’s mooiste

Op de ALV liet Conrad weten te stoppen met schaken. Een leuk spel om te volgen, maar niet meer per se om te doen, aldus de kampioen van 1982. Wellicht dat hij nog wel wat thuiswedstrijden komt bezoeken.

Tussen de kampioenen

De eindstand van toen.

In het afscheidswoordje van Eddy kwam Conrads meest memorabele partij nog langs: een strakke winst op IM Hans Bouwmeester, in het meester-tegen-amateurgevecht Paul Keres vs. Koningsclub. De partij is eerder verschenen in het jubileumblad, maar naspelen is natuurlijk het leukste. Dus zie onder voor de partij en de analyse van destijds, waar de computer het nog steeds mee eens lijkt te zijn:

 

One thought on “Conrad’s mooiste

  1. Met recht een prachtpartij! De combinatie van Da2, a5 en Lf4 gevolgd door Td6 is een lust voor het oog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *