Zaterdag: vijf teams spelen uit

Zaterdag spelen vijf KNSB-teams een uitwedstrijd. Eigenlijk was de KNSB-competitie in april al klaar, maar doordat ronde 5 in december niet doorging, is er nog iets in te halen. Daarnaast moeten PK3 en PK4 ook ronde 4 nog inhalen. Zover is het nog niet, eerst ronde vijf / negen / wat dan ook.

Het eerste is kampioen en speelt nog een wedstrijd om de eer. Eigenlijk gek, want in de rest van klasse 1A is het erg spannend: zeker vijf teams kunnen nog degraderen en bovenin zou de nummer 2 zomaar in de Meesterklasse kunnen komen. Tegenstander De Waagtoren (Alkmaar) is echter al veilig voor zowel het degradatie- als het promotiespook. Alle reden dus voor een mooie, ontspannen wedstrijd. De Waagtoren speelde vorig jaar trouwens een promotiewedstrijd tegen PK2: zie hier hoe dat ging.

Bij het tweede eigenlijk hetzelfde verhaal: geen kans op degradatie en een minieme op promotie, terwijl het in de rest van klasse 1B bloedspannend is. En ook hier is ook de tegenstander verstoken van belangen en kan er vrijuit worden gespeeld. Dat was ooit anders: in dit verslag uit 2011 zien we PK2 degraderen na verlies tegen DSC1. Niet dat we Delft iets verwijten, maar dat moeten we natuurlijk corrigeren. Uitsmijter: ook PK1 verloor ooit van Delft. Zien we daar nu David aan de verkeerde kant spelen?

Het derde reist af naar Arnhem, waar ASV 2 kampioen kan worden. Altijd grappig om bij dat soort wedstrijden te zijn: zo was PK1 ooit te gast in Bunschoten waar En Passant landskampioen werd. Voor je het weet sta je naast een karaokende (schrijf je dat zo?) Bosboom… Overigens zou PK3 ook nog kampioen kunnen worden, maar dat is onwaarschijnlijk, zie klasse 3B. We rekenen erop dat ze het feestje gewoon gaan verstoren. En ter bemoediging: dat hebben we eerder gedaan.

Het vierde is nog niet 100% veilig, zie klasse 3C. Nou ja, bijna wel, maar als USV 2x wint (waarvan op 11 juni tegen PK4) en wij niet, dan is het alsnog mis. Winst op Bennekom is handhaving, dus dat moet dan ook maar gebeuren. Hier geen bemoedigend voorbeeld, want het enige dat ik kon vinden was een verlies. Maar ik acht de Lange Mannen van Jeroen tot meer in staat.

Tenslotte het vijfde. Deze mix van ervaring en debutanten heeft een mooi seizoen gedraaid en is ruimschoots veilig: klasse 4D. Als je zaterdag niet hoeft te spelen en wel wil kijken is dit dé wedstrijd: ze moeten uit naar Moira-Domtoren, maar liefst 880 meter van ons clublokaal vandaan. Ook hier iets uit de oude doos: een winst van PK4 op Moira uit 2011, met debutant Peter Lombaers!

Tot zover. De inspiratie ontbrak een beetje voor plaatjes en andere ongein (sorry Ti), maar hopelijk is iedereen nu in de stemming voor een mooie KNSB-partij.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.