Robin Hood rides again

Middels een derde opeenvolgende gelijkspel, tegen het laaggeklasseerde team van Spijkenisse, heeft het tweede team zich verzekerd van handhaving in de eerste klasse B.
Vergeleken met de voorgaande wedstrijden hadden wij nu meer redenen ontevreden te zijn met het gelijkspel. Bij een 4-4 tussenstand waren onder grote belangstelling zowel Raymond als Wim aan te proberen in het eindspel te winnen. De tegenstander van Raymond had afgewikkeld naar het eindspel KTL – KT. Beide spelers leken het kundig te behandelen. Bij Wim was het nogal chaotisch, met doorgebroken pionnen, razend actieve torens, hyperactief springende paarden, koningen die onder vuur lagen … Het soort stelling dat, zeker als de klok een woordje mee gaat spreken, meer lijkt te vergen van de toeschouwers dan van de spelers (zie foto).

Wim kwam duidelijk gewonnen te staan maar miste een paar kansen de buit binnen te halen; het eindspel verzandde en werd na een zetherhaling remise gegeven.

 

 

 

Hierna werd ook meteen op het bord van Raymond de vrede getekend. En deden we onze reputatie van Robin Hood in deze klasse dus weer eer aan.

Ook in de aanloop naar de 4-4 waren er een paar partijen die qua resultaat tegenvielen. Zo was ik heel optimistisch over de partij van Jan Jaap, die na een vrolijke opening voor mijn gevoel niet alleen echt een Jan Jaap-stelling had, maar daarnaast objectief gezien ook prettig leek te staan. Stelling na 20 … Df8:

 

 

Ook bij Dirk Floor, die vanuit de opening zijn tegenstander goed onder controle leek te hebben, kantelde later in de middag de partij plotseling. Zijn tegenstander bleek middels een totaal onverwachte tactische verdediging een verdacht ogende stelling op de been te kunnen houden. Mede door de opkomende tijdnood was het moeilijk de juiste weg te vinden in de tactische verwikkelingen.

 

 

De nederlaag van Tom leek regelmatiger van aard. Vanuit een stelling waarin nog niet heel veel aan de hand was liet hij zich het kaas danig van het brood eten door hun sterkste speler:

 

 

Het was natuurlijk lang niet allemaal kommer en kwel. Mijn eigen punt stond al na minder dan een half uur op het bord. Een openingsvalletje koste mijn tegenstander een stuk. Eugene was ook veelbelovend uit de opening gekomen en ging het middenspel in met een pion meer. Deze werd uiteindelijk in een dame-eindspel door de met de koning de witte stelling binnen te dringen. Doordat de witte dame buitenspel stond kon zwart een mooie mataanval uitvoeren met koning en dame.

 

 

De tegenstander van Gerben ontsnapte in een spannende stelling een lelijke blunder:

 

 

Op het bord van de zeer welkome herintreder Dirk de Beer kwamen we achteraf gezien misschien goed weg.

 

 

Ik dacht lange tijd dat Marijn vooral een poging deed de saaiste partij van de hele ronde te produceren maar hier bleken achteraf ook enkele addertjes onder het gras te hebben gescholen, zoals Marijn laat zien. Ik ben Marijn trouwens ook dankbaar voor het feit dat ik naast teamgenoten in rattenshirts ook een teamgenoot in een hoodie heb. Maakt het imago mooi af (hoewel het natuurlijk helemaal mooi zou zijn als hij PAUL KERES op zijn knokkels zou laten tatoeëren).

 

 

Zo werd het na een enerverende middag dus voor de derde opeenvolgende keer 5-5. Een resultaat waarmee we ons dus definitief handhaven in klasse 1B maar waarmee tevens onze kansen om volgend seizoen ons glorieuze eerste team in de meesterklasse te vergezellen verkeken lijken te zijn. We kunnen in de laatste ronde nog wel proberen één van de kanshebbers op de eindzege een spaak in het wiel te zetten. Spijkenisse rest nog twee wedstrijden, waaronder een kraker tegen UVS, om zich veilig te spelen.

Ik zou graag van deze gelegenheid (de laatste ronde kan ik er niet bij zijn) gebruik maken om mijn teamgenoten te bedanken voor wat mij betreft een zeer geslaagd seizoen. Ik heb het erg leuk gevonden weer terug te zijn en ben vast van plan volgend seizoen vaker mee te spelen en ook wat beter te scoren. Als we volgend seizoen evolueren van Robin Hood naar tasjesdief is er vast nog veel mogelijk.

 

 

Paul Keres 2

2162

 

Spijkenisse 1

2077

5 – 5
Janse, J.J. (Jan Jaap) 2193   Zevenhuizen, D.J. (Daniel) 2188 0 – 1
Jong de, T.J. (Tom) 2148   Lahaye, R.R. (Rick) 2382 0 – 1
Rebers, E.H. (Eugene) 2172   Meijer, W.M. (Wilmar) 1990 1 – 0
Floor, D. (Dirk) 2220   Dam van, T. (Thijs) 1913 0 – 1
Beer de, D. (Dirk) 2184   Linde van der, M.C.A. (Maurits) 2188 ½ – ½
Otte, M.W. (Marijn) 2156   Verheul, J.M.A. (Job) 1886 ½ – ½
Veltkamp, G. (Gerben) 2133   Brokaar, J. (Joey) 2032 1 – 0
Rooij de, R. (Raymond) 2179   Both, E. (Erik) 2082 ½ – ½
Smits, M. (Mark) 2152   Jakhari, A.S.S. (Ansh) 2038 1 – 0
Fliert van de, W. (Willem) 2083   Lahaye, J.J. (Jordy) 2070 ½ – ½
           

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *