Bekerteam verslaat Amsterdam Berserkers en plaatst zich voor de finaledag!

Update:

Het bekerteam heeft in een spannende wedstrijd de Amsterdam Berserkers verslagen en zich daarmee geplaatst voor de finaledag op 26 mei, waar samen met 3 andere teams om de titel gestreden zal worden.

Paul KeresAmsterdam BerserkersUitslag
Hugo ten HertogIlias van der Lende0,5-0,5
Demre KeriganMiguoel Admiraal0,5-0,5
Peter LombaersVincent Blom1-0
Xander WemmersDanny de Ruiter1-0
3-1

Voorbeschouwing:

Komende zaterdag staat er veel op het spel, maar donderdag is niet minder belangrijk: dan kan PK de bekerfinale bereiken! We hebben er net een kast bij, dus er is plek voor een monsterlijk grote beker. Net als in 2014.

Deze dus.

Eenvoudig wordt het echter niet. Tegenstanders zijn de Amsterdam Berserkers, een ploeg uit de 4e klasse KNSB die daar veel te sterk voor is en geregeld met 8-0 wint. Zie de cijfertjes: slechts één verliespartij. Ik neem aan dat de betreffende speler lopend naar huis is gestuurd. Het is dan ook een vriendenteam met diverse oud-meesterklassers, en daarmee een waardige opponent voor onze mannen.

Sowieso wordt het een bijzondere wedstrijd, want hoe strijden berserkers? Wikipedia: Berserkers waren Viking-krijgers die zich opwonden tot een staat van extase; in deze staat waren ze formidabele krijgers en schijnbaar ongevoelig voor pijn.

Het bekerviertal.

Ze droegen huiden van beren die ze met de hand gedood zouden hebben. Die berenvellen droegen ze om gebruik te maken van de angst die mensen hadden voor wilde dieren. Hun naam is hieruit afgeleid: ber betekent beer, en serk betekent huid. Als ze zich in de strijd stortten, ontdeden ze zich van hun berenvellen en vochten in ontbloot bovenlijf.

Succes, mannen! De wedstrijd zal hier live te volgen zijn, maar als je interne komt spelen zie je de helden in levende lijve. En ter voorbereiding nog een toepasselijk liedje (ik grijp elke smoes aan):

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *