Zaterdag: 5 teams thuis, wordt PK1 kampioen?

Komende zaterdag is de 9e ronde van de KNSB. Dat is niet de laatste, want ronde 5 (en soms ook 4) moet nog worden ingehaald. Het is sowieso de laatste reguliere thuiswedstrijd, dus de laatste kans om alle helden tegelijk in actie te zien. En… wordt PK1 kampioen?

Maar is PK1 dan nog geen kampioen? Nee, sterker nog, na zaterdag kunnen we zelfs nog met lege handen staan. Weliswaar staat PK1 2 MP en 16,5 BP voor, maar achtervolger Caissa Eenhoorn heeft een wedstrijd minder gespeeld, en de wel gespeelde allemaal gewonnen met 5,5-4,5 en 6-4. Zie de stand. Ergo: als CE wint, heeft PK het niet meer in eigen hand. Bij winst met 6,5-3,5 of minder kan CE er theoretisch nog overheen (iets met 3 wedstrijden die allemaal 10-0 moeten worden). Alleen bij winst met 7-3 of meer kan de champagne open, al worden we niet boos als de winst kleiner uitpakt. Fun facts: in het afgebroken seizoen ’19-’20 won CE ook alles op PK na, zie hier, en in die wedstrijd werd de langste PK1-partij ooit gespeeld.

Een actiefoto van de vorige keer.

Ook PK2 heeft nog een kans op promotie naar de Meesterklasse, maar dat is meer voor de echte gokkers. De kans op degradatie, ondanks de mooie 8 uit 7, lijkt nog een toefje groter (zie stand). Tegenstander Spijkenisse staat wel (net) onder de streep en heeft de punten hard nodig. Ze hebben een sterke kopman, een ervaren middenrif en veel talentvolle jeugdspelers, dus eenvoudig gaat het niet worden. Zowel PK1 als PK2 hebben tegen Spijkenisse gespeeld, in de link een willekeurig voorbeeld van een PK2 – Spijkenisse uit 2015. Ook hier een fun fact: slechts één PK2-speler van toen speelt nog steeds in PK2. En tenslotte een plaatje van toen Spijkenisse in 2020 het wereldnieuws haalde:

In Spijkenisse is altijd wat te doen

Dan PK3, die medemiddenmoter (zeg dit maar 10x achter elkaar) Lonneker treffen. Beide teams staan op 50% (zie stand) en komen alleen in idiote scenario’s tot promotiekansen. Dat wordt dus een wedstrijd waarin vrijuit kan worden gespeeld. Fun fact: onze extern wedstrijdleider heeft het spelletje bij Lonneker geleerd! Als er nog foto’s opduiken van een klein Rademakertje, dan komen die zeker online!

De opponenten!

Ook bij PK4 een gevecht der middenmoters (zie stand): PK4 staat op 6 MP en PION/Mook heeft er eentje minder. In de link een verslag van PION (zonder Mook) – PK2 uit 2015, waarbij ik vrees dat de daarin opgenomen prijsvraag inmiddels vervallen is. Fun fact: die club staat/stond ook bekend om een incident -google vooral zelf- waarbij men dreigde een tegenstander ‘over de tafel te trekken’. Nu heeft PK4 Cornetto in de gelederen, dus ik wens ze veel succes…

De opponenten? (bron: demorgen.be)

En tenslotte PK5 dat zich definitief veilig kan spelen door hekkensluiter Almere 2 te verslaan (zie stand). De allereerste wedstrijd van PK5 was ook tegen Almere (III, in dit geval), al zullen er weinig herkansingen zijn met een volledig ververst vijfde. Voor een fun fact moest ik googelen, om er 25 te vinden. Wist u bijvoorbeeld dat er 5 olifanten wonen?

En dit zijn ze! (via standbeelden.vanderkrogt.net)

Tot zover het programma. De klokken gaan om 13.00 aan, eerder komen om te helpen opzetten wordt zeker gewaardeerd. Dramatiek is aan het einde van de middag te verwachten. Sowieso is er eten na afloop (meer informatie bij onze extern wedstrijdleider) en blijft de bar open voor feestgedruis, verliesverwerking en alles wat daartussen zit. Tot zaterdag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *