Zaterdag: 4 teams spelen thuis

Zaterdag is het alweer zo ver: ronde 8 van de KNSB! PK1, 2, 3 en 4 spelen dan in de Noteboom, PK5 heeft een rondje vrij.

Bûter, brea en griene tsiis, wa’t dat net sizze kin is gjin oprjochte Fries. Oftewel, het eerste moet tegen Philidor Leeuwarden, en dan is een mondje Fries wel handig. Toevallig was de laatste pre-Corona pot ook al tegen hen, zie hier. Zij en wij spelen al meer dan 20 jaar in de 1e klasse, met de huidige stand houdt dat voor beide teams op. We wensen hen veel succes met het lijfsbehoud, maar dat hoeft niet via winst op ons.

Een vorige keer.

Aus, bei, mit, nach, seit, von, zu, entgegen, gegenüber, außer. Daar krijg ik na 30 jaar nog steeds nachtmerries van. En dan treft het tweede ook nog Blerick, dat doorgaans met 10 Duitsers aantreedt. PK2 staat gedeeld eerste en Blerick onder de streep, maar ze nemen wel een karrevracht elopunten mee. Ter inspiratie een quote die hopelijk niet voor het schaken op gaat:

Dit dus.

Wa’k maar neet zo leuk dan ha’k nog tied vuur miejzelf. U raadt het al, het derde treft Almelo. Beide teams staan maar net boven de streep (al komt dat ook door een gemiste wedstrijd), en willen de situatie door winst iets duidelijker maken. Verder valt er weinig bijzonders te melden, dus laten we ons richten op het plaatselijke taalgebruik. Hieronder legt Herman Finkers het uit:

Dus ik koesse noar ’t darp, lekker noar de kroeg. Ming moatjies bin d’r ok al en ’t is nog vroeg. En ik het ’t al eseen, vanavond weer sjik. Dus ’t wordt nong tied da’k een poar piltsies tik. Van de Keresianen kan Jasper dit in elk geval lezen, en inderdaad, het vierde moet tegen En Passant II (met Jasper). Eerder won het derde daar krap van, en zo op het oog zijn de teams aan elkaar gewaagd.

Huiswerk.

Tot zover! Met de beperkingen eraf en de hele Noteboom tot onze beschikking kan er weer gesupporterd worden. Om 13.00 gaan de klokken aan, zo rond zessen zal het meeste klaar zijn. Mocht je niet hoeven spelen, kom dan gerust kijken en aan je talenknobbel werken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.