Zaterdag: vier uitwedstrijden!

Komende zaterdag is het weer zover: de KNSB-competitie. Het eerste, tweede, vierde en vijfde trekken het land in, het derde heeft een vrije ronde.

Het eerste en het vierde hebben dezelfde bestemming: Wageningen. Voor het eerste een geregelde tegenstander, in 2012 heeft Bert de scores op een rijtje gezet. Toen verloren we nog vaak van ze, tegenwoordig moet Wageningen erg oppassen om niet onder de streep te belanden. Zo was de laatste onderlinge een ruime winst. Een kleine opgave uit die wedstrijd om erin te komen: wat gebeurde er na …Tc6?

Het vierde moet dus ook die kant op. Zij zitten in een loeisterke poule, maar door te winnen van de sterken (OZU! HSG!) zijn de handhavingskansen beter dan tevoren gedacht. Al moet de champagne nog even dicht blijven, want met een 8e plek en Wageningen 2 als 9e is stuivertje wisselen best mogelijk. Over een eerdere ontmoeting vinden we hier een mooi verslag, met een aardig citaat van (opnieuw) John: Wageningen. Kleine stad aan de Rijn. Een socialistisch, links bolwerk in het hart van de bible belt. Voor de helft gevuld met studenten aan de landbouwuniversiteit. Maar vooral bekend omdat generaal Charles Foulkes in 1945 naar Hotel De Wereld kwam om de Duitse overgave te tekenen. Een feit wat nog steeds elk jaar groots gevierd wordt met het Bevrijdingsschaaktoernooi (doet u allen mee!) en de aansluitende Bevrijdingsfeesten.

voor na de wedstrijd

Is het vierde al een reuzendoder, het tweede kan er ook wat van. Winnen van de nummers 1, 4 en 6 en verliezen van numero 7 en 10. De Robin Hood van klasse 1B. Als nummer 3 treffen we nu nummer 2, dus we zijn benieuwd of die logica op blijft gaan. Wel een gevaarlijke klant: De Stukkenjagers (Tilburg) heeft al twee keer Meesterklasse gespeeld en wil dat best nog een keer doen. In 2011 deden ze dat trouwens door PK1 te verslaan. Er staat ons iets te wachten!

Robin Hood (bron: www.imdb.com)

Tenslotte het vijfde. Ook zij staan maar net boven de streep, waar tegenstander VAS 4 eronder staat. Een smal streepje trouwens, want de poule kent maar 9 teams en alleen de nummer laatst vliegt eruit. Omdat PK5 nog niet lang KNSB speelt zal deze ontmoeting voor het eerst zijn, dus halen we een fraai verslag van een bekerduel VAS-PK uit de kast. Al met al: winnen is mogelijk, maar zal niet eenvoudig zijn.

Enkele VASsers (bron: www.vas1822.nl)

Tot zover. Ergens op zaterdagavond zullen de sterke verhalen wel binnenstromen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.